*Nettavisen* Nyheter.

Omskjærings-motstander får pris

Somaliske Safia Yusuf Abdi kjemper mot omskjæring av kvinner og er en viktig rollemodell for innvandrerkvinner, mener Sanitetskvinnene som i dag gir henne 10.000 kroner.

18.01.05 11:24

Norske Kvinners Sanitetsforening står bak tildelingen av prisen, som de siste årene har gått til innvandrere som har bidratt positivt i det norske samfunnet.

Safia Yusuf Abdi får 10.000 kroner fra «Unni og Jon Dørsjøs minnefond for 2005» for sitt kontaktskapende arbeid mellom somaliere og nordmenn og for at hun er en viktig rollemodell for innvandrerkvinner i Norge, heter det i en pressemelding fra NKS tirsdag.

Omskjæring

Safia har også stått i spissen for å løfte frem problemet med omskjæring i den somaliske kulturen. Hun har deltatt i Barne- og Familiedepartementets treårige OK-prosjekt mot omskjæring av kvinner, og reiser nå land og strand rundt for å formidle informasjon mot omskjæring av kvinner til flyktninger i regi av Mia (Mangfold i arbeidslivet) og Sosial- og helsedirektoratet. I tillegg arbeider hun med å etablere ressursgrupper for forebygging av omskjæring i kommunene.

Brutt tabuer

-Jeg har brutt tabuer i min kultur ved å snakke åpent mot omskjæring. At sanitetskvinnene ser på meg som en ressursperson gir meg krefter til å hjelpe kvinner enda mer. Jeg er takknemlig og rørt over å motta prisen, sier Safia i en kommentar til prisen.

Safia Yusuf Abdi kom til Norge som enslig mor med tre barn på begynnelsen av 90-tallet. Hun hadde ingen skolebakgrunn. I Norge har hun tatt grunnskole, videregående skole og er nå utdannet sykepleier.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag