Omsorgsbygg i Oslo ansatte datteren, svigersønnen og forloveren til toppsjefen Per Morten Johansen

Raymond Johansens bror:

FAMILIEBEDRIFT: Adm.dir. i omsorgsbygg, Per Morten Johansen, vedgår at det skjedde en feil da hans egen datter ble ansatt i foretaket.

FAMILIEBEDRIFT: Adm.dir. i omsorgsbygg, Per Morten Johansen, vedgår at det skjedde en feil da hans egen datter ble ansatt i foretaket. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Datteren til direktøren ble ansatt i sju midlertidige stillinger før hun ble fast ansatt.

17.09.18 10:32

Familien til direktør Per Morten Johansen i Omsorgsbygg i Oslo kommune, begynner å bli godt representert i det kommunale foretaket.

Søndag ble det kjent at datteren til Johansen, som er broren til byrådsleder Raymond Johansen (Ap), har blitt ansatt i sju midlertidige stillinger i Omsorgsbygg før hun ble fast ansatt, skriver Dagbladet.

Fra før av har det blitt kjent at Johansen har ansatt sin egen forlover, og at hans egen svigersønn er blitt ansatt i foretaket han selv styrer.

Les også: Byrådet bryter samarbeidet med to private Oslo-sykehjem

- Hadde ikke tilstrekkelig kunnskap

Seks av de sju stillingene datteren fikk, ble ikke utslyst slik kommunens regler krever, ifølge avisen. Da hun ble tilbudt den åttende stillingen, ble heller ikke den utlyst fordi datteren da hadde krav på fast ansettelse i henhold til arbeidsmiljølovenes regler om midlertidige ansettelser.

Det var tidligere kommunikasjonssjef i Omsorgsbygg, Thomas Bertholdsen, som ansatte datteren for første gang i foretaket i 2009.

I tillegg til hans datter, ble også Johansens svigersønn ansatt i Omsorgsbygg i 2012. Ifølge Dagens Næringsliv (DN) erklærte han seg inhabil i begge tilfellene, men sendte ikke saken videre til styrelederen i Omsorgsbygg. Saken ble håndtert av andre ledere, som også var inhabile ifølge habilitetsregelverket i forvaltningsloven.

- I henhold til habilitetsregelverket så er det ikke tilstrekkelig at jeg er inhabil, for da er alle i foretaket inhabile. Da må saken gå opp til styreleder. Jeg hadde ikke tilstrekkelig kunnskap om dette, innrømmer Johansen overfor avisen.

Les også: Oslo-gate til 925 millioner på ulykkestoppen: - Det er gjort grove feil fra starten

- Husket ikke at han var forlover

Da også direktørens egen forlover ble ansatt i Omsorgsbygg, erklærte han seg imidlertid ikke inhabil.

- Da saken kom opp, husket jeg ikke at han var forlover, fordi det var annengangs ekteskap og det var kun snakk om at vi hadde skrevet under som hverandres forlovere. Jeg har aldri lagt skjul på at han har vært en god bekjent og at vi er på årlige jaktturer, sier Johansen til DN.

Omsorgsbygg er en av landets største eiendomsforvalter med mer enn 900 000 kvadratmeter i porteføljen, som består av barnehager, sykehjem, brannstasjoner, rusomsorgsboliger og andre kommunale eiendommer.

Nettavisen har bedt om en kommentar til saken fra Johansen via Omsorgsbyggs kommunikasjonssjef, og avventer svar derfra.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.