Gå til sidens hovedinnhold

Omstrid narkotikaforslag

Besittelse og bruk av mindre mengder med narkotika kan i fremtiden bli straffet bare med et forenklet forelegg. Synes du det er riktig? Si din mening her.

Blir du tatt med 1 gram hasj i dag, vil saken bli etterforsket av en politijurist, og du må regne med 2000 kroner i bot og en plett på rullebladet.

Etter forslag fra det såkalte sanksjonsutvalget skal Justisdepartementet nå vurdere om et slikt forhold i stedet skal resultere i et forenklet forelegg, melder NRK. En polititjenestemann vil da kunne skrive et forelegg på stedet, og saken vil være avgjort på noen få minutter.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Er bøtelegging hard nok straff for å ha mindre mengder narkotika?
Ja, de narkomane har det ille nok
Nei, besittelse av narkotika bør straffes hardere
Bryr meg ikke

Se resultat

- Dette vil være å avkriminalisere bruk av narkotika, sier leder av Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen. Han mener en slik praksis sender helt feil signal til ungdom og til politiets arbeid for å hindre rekruttering til narkotikamiljøet.

Lederen av Advokatforeningens strafferettsutvalg, Harald Stabell, er positiv til forslaget.

- Dette synes vi er helt riktig. Det betyr ikke en avkriminalisering. Det betyr at det fortsatt vil være straff, bøtenivået vil være det samme som i dag, men det blir en forenklet behandlingsmåte, sier Stabell til NRK.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot