RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Omstrukturering i Hydro

(Scanpix)
Sist oppdatert:
- Karmøy har de høyeste, faste kostnadene av de tre pressverkene i Norge

I forbindelse med Hydros omleggingen av den norske pressverkvirksomheten, er hele prosessen planlagt fullført innen utgangen av første kvartal 2012. Omleggingen omfatter Hydros tre pressverk: Karmøy, Magnor og Raufoss. Både pressen, elokseringslinjen og fabrikasjon på Karmøy vil gradvis bli faset ut over en periode på 15 måneder.

- Betydelig nedgang
Utfasingen på Karmøy vil føre til at produksjonen og cirka 40 av stillingene bli overført til Magnor og Raufoss. Omleggingen vil berøre 94 ansatte på Karmøy. Totalt har den norske pressverkvirksomheten 380 ansatte.

- Vi har hatt en betydelig nedgang i salget av profiler til automotive-segmentet og markedet i Storbritannia. Markedstrenden innenfor disse segmentene har vært nedgående lenge. Vi har derfor en betydelig overkapasitet, og selv med justeringer og mindre skiftarbeid på alle de fem pressene ved våre tre produksjonssteder, i Norge fører dette over tid til en svekket kostnadsposisjon, skriver Trond Sandberg, som leder Hydros pressverkvirksomhet i Norden, Hydro Aluminium Profiler, i en melding

Etter omleggingen vil Hydro besitte tilstrekkelig pressekapasitet til fortsatt å befeste sin markedsposisjon innenfor kjernemarkedene i Norge, Sverige og Finland.

Flytting av produksjonen vil ikke påvirke kunder som i dag får ekstruderte produkter og tjenester levert fra Karmøy.

Økonomisk begrunnet
Hydro forventer en resultatbelastning på om lag 50 millioner kroner i fjerde kvartal 2010 i forbindelse med omstruktureringen. Disse 50 millionene blir likt fordelt mellom nedskriving av anleggsmidler og nedbemanningskostnader.

I 2011 vil det påløpe oppstartskostnader på Raufoss og i Magnor i størrelsesorden 50 millioner kroner og først fra 2012 forventer Hydro og se en betydelig besparelse av faste kostnader som følge av mer effektiv drift og den nye strukturen.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere