Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker fisk for Haag-domstolen

Lederen i Fiskebåtredernes Forbund krever at norske myndigheter framprovoserer en sak om fiskevernsonen i Barentshavet for Haag-domstolen.

Administrerende direktør Audun Maråk i Fiskebåtredernes Forbund krever at myndighetene inntar en tøffere linje overfor det russiske overfisket i Barentshavet, skriver bladet Fiskaren.

Norge bør si opp fiskeriavtalen med Russland og framprovosere en sak for Haag-domstolen. Samtidig må smutthullavtalen termineres, mener han.

I går kom NRK Brennpunkt med nye avsløringer om fiskejuks i Barentshavet. I programmet fortalte man blant annet om lasteskipet «Plutonas», som 20. desember nektet å stoppe for Kystvakten. En stund fulgte Kystvakten skipet, før det ga opp jakten. Norske myndigheter ble ikke informert. Framgangsmåten var altså en helt annen her enn da Kystvakten tok opp jakten påtråleren «Elektron» i oktober .

Fiskebåtredernes Forbund holder sitt representantskapsmøte i Tromsø torsdag og fredag. Her blir norsk håndheving av fisket i Barentshavet diskusjonstema.

Maråks brannfakkel er utvilsomt forslaget om å presse fram en avklaring om råderetten over fiskevernsonen for Haag-domstolen.

- Verken hensynet til vårt forhold til Russland, statusen til fiskevernsonen rundt Svalbard, eller norske oljeinteresser fratar oss ansvaret for å gjøre det som står i vår makt for å stoppe det russiske overfisket i Barentshavet, sier han ifølge Fiskaren.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger