*Nettavisen* Nyheter.

Ønsker nordmenn velkommen

Chartertrafikken fra Norge til Phuket-området kan være tilbake allerede i februar, tror Thailands Norges-ambassadør, Domedej Bunnag.

04.01.05 13:46

Tirsdag fikk han kondolanser fra statsminister Kjell Magne Bondevik de begge møtte hverandre utenfor TV 2-studio tirsdag morgen.

- Vi føler med alle ofrene og deres familier. Jeg deler bekymringen og frykten blant familiene som er involvert. Vi gjør alle vårt beste for å redde de som fortsatt er savnet, sier ambassadør Dommedej Bunnag til TV 2 Nettavisen.

Psykologisk effekt
Ambassadøren understreker at thailandske myndigheter har tilbudt både hotellrom og transport hjem for flomofre som har behov for det. Samtidig er ambassadøren opptatt av å få turister tilbake til Thailand. Han tror de første flyene fra Norge til Phuket kan gå allerede fra februar.

- Thailand er et stort land. Flomkatastrofen rammet bare ett område. Nordmenn kan dra til andre steder, for eksempel på østkysten.

- Turistene kan komme raskt tilbake, Men vi må naturligvis ta hensyn til de psykologiske effektene, fortsetter han, sier han.

Ikke epidemier
Han understreker at turiststeder på østkysten og lenger inn i landet fungerer som normalt, og at det ikke er oppstått epidemier i flomområdene. Byene langs strendene vil være bygget opp i løpet av seks måneder eller et år, tror Dommedej Bunnag.

Derimot er det store skader på øyene på vestkysten. Her er korallrevene sterkt skadd.

- Det vil ta mange år før dykkerturismen er tilbake til det normale, sier ambassadøren

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.