*Nettavisen* Nyheter.

Ønsker pokerklubb på Grünerløkka

Grünerløkka Venstre foreslår å åpne en lovlig pokerklubb i sin bydel, som et prøveprosjekt.

Forslaget kommer på bakgrunn av flere politirazziaer i ulovlige pokerklubber det siste året. Senest mandag stormet om lag 20 bevæpnede politifolk en ulovlig kortklubb.

- Feil ressursbruk
- Hadde spillerne hatt et lovlig alternativ til dagens illegale pokerklubber, kunne disse ressursene vært brukt til å bekjempe mer alvorlig kriminalitet, sier Sven Erling Thorsen, tredjekandidat for Venstre i bydelen Grünerløkka.

Thorsen og Venstre ønsker en lovlig klubb som forholder seg til klare retningslinjer og også har fokus på å forebygge og motarbeide avhengighetsproblemer.

Thorsen tror de vil få støtte av Høyre og Frp.

Tilfeldig timing
- I et slikt prosjekt vil man kunne regulere størrelsen på innsatsene, tilgangen på alkohol, og ikke minst kan man håndheve aldersgrenser, sier Thorsen.

Han forteller til Nettavisen at Grünerløkka Venstre har jobbet med dette forslaget i lang tid, og at det derfor ikke kommer som en reaksjon på politiaksjonen på Lillestrøm.

- Det var litt tilfeldig. Vi har jobbet med dette forslaget en stund, men det ble selvfølgelig veldig god timing, sier Thorsen.

- Urimelig forbudslinje
Han mener at politiet bør bruke ressursene på andre ting enn å arrestere kortspillere.

- Dagens forbudslinje gjør mange ellers lovlydige borgere til kriminelle, noe som ikke virker rimelig i forhold til at det de gjør er å spille kort om noen få hundrelapper, mener Thorsen.

Forslaget fra Grünerløkka Venstre må først få flertall i sin bydel, før en eventuell søknad kan sendes til Kulturdepartementet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.