*Nettavisen* Nyheter.

Opp mot 30 grader til uka

Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX (scanpix)

På Sør- og Østlandet vil finværet vare helt til neste helg. Temperaturen kan nærme seg 30 grader til uka. Sjekk været der du er.

14.07.06 13:00

SUPERSØK:Været 50.000 steder i Norge

FÅ NETTAVISEN PÅ MOBILEN I SOMMER

Sør- og Østlandet vil trolig ligge i le for nedbørområdet som kommer inn over landet mandag og tirsdag. Mandag og tirsdag vil trolig bli de varmeste dagene på Sør- og Østlandet, og gradestokken kan nærme seg 30-tallet.

Fint helgevær
I helgen blir det fint vær i hele Sør-Norge, men i Nord-Norge blir det ikke like fint helgevær.

Besøk våre sommersider

Sør- og Østlandet får lettskyet pent vær, og mye sol i helgen. Sørlandet kan få vestlig frisk bris på kysten ved Lindesnes utpå ettermiddagen. På Østlandet vil det bli lite vind. Temperaturen vil ligge mellom 20-25 grader.

- Det aller meste av Sør-Norge vil få over 20 grader i helgen, og Sør- og Østlandet nærmer det seg 25 og kanskje litt høyere, sier meteorolog Frode Håvik Korneliussen i Storm Weather Center til TV 2 Nettavisen.

Vestlandet får også lettskyet pent vær i helgen. Til kvelden kan det komme liten kuling nær Stad. Temperaturen vil her ligge på mellom 18-22 grader.

Trøndelag, Møre og Romsdal får lett til halvskyet pent vær lørdag. Det blir mye sol, men det kan skye til på kvelden. Her kan det bli sørvestlig liten kuling på kysten av Sunnmøre til kvelden. Temperaturen vil bli mellom 16-20 grader.

- Søndag kan det bli litt mer skyet i Trøndelag, Møre og Romsdal, men det vil bli sol, sier meteorologen.

Troms og Finnmark starter ganske bra lørdag. Det er muligheter for noen regnbyger på kysten av Finnmark, men også muligheter for litt sol.

I Troms vil det skye til utover ettermiddagen og blir litt regn og yr i sørlige områder til kvelden. På kysten av Finnmark kan det bli liten kuling.

Temperaturen vil stige litt i Troms og den vil ligge på mellom 10-13 grader i hele Nord-Norge.

Nordland vil få litt skiftende vær. Nordlige områder av Nordland begynner bra, men i sørlige områder blir det skyet med regn og yr. Lavtrykket vil bre seg nordover, så utover dagen blir det mer skyet i Troms og Finnmark, mens det blir lettere i Nordland.

Nord i Nordland kan det bli sol, mens regnet vil avta i sørlige deler utpå ettermiddagen en gang. Vinden vil øke på utover dagen, og på Helgelandskysten er det muligheter for sørvestlig liten kuling til kvelden.

Fredag har det vært flere innstilte ferger i Nordland på grunn av sterk vind.

NYTTIG:Få været på mobil

Varmere til uka
Finværet vil vare helt til neste helg på Sør- og Østlandet. Temperaturene vil trolig nærme seg 30-tallet på Sør- og Østlandet i løpet av uka.

Uka begynner litt gråere for de fleste i landet. Mandag og tirsdag vil det komme inn et nedbørområde og det vil skye til og blir regn fra Vestlandet til Nord-Norge.

- Det blir en ganske grå mandag fra Vestlandet til Nord-Norge, sier meteorolog Håvik Korneliussen.

Fortsatt ser det ut til at Sør- og Østlandet vi ligge i le for nedbørområdet, men mandag og tirsdag kan nok bli litt mer skyet enn i helgen.

- I det store og det hele, så vil nok folk oppleve det som fine dager, for mandag og tirsdag vil nok bli de varmeste dagene på Sør- og Østlandet, sier meteorologen.

Høytrykket vil trolig bygge seg opp igjen i Sør-Norge fra onsdag av. Da blir det fint vær i hele Sør-Norge, og slik vil det holde seg frem mot helgen.

Har du en noe uvanlig sommerhistorie å fortelle? Send en epost

Nord-Norge får hovedsakelig regnbyger på kysten og ikke spesielt høyere temperaturer, og den ustabile værtypen de har hatt den siste tiden vil trolig fortsette. Sola kan titte frem innimellom, men det blir ikke så stabilt som i sør.

- Det blir nok slik som det har vært, fint i sør og dårlig i nord, sier meteorolog Håvik Korneliussen.

Har du et fint eller morsomt sommerbilde du vil dele med TV 2 Nettavisens lesere? Send det på e-post: sol@nettavisen.no

Da får du se det her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.