*Nettavisen* Nyheter.

Opp mot 33 grader  - men så kommer regnet

INGENTING VARER EVIG: Denne uken fortsetter finværet over store deler av landet. Tirsdag og onsdag er det meldt opp mot 33 grader i Oslo, men lavtrykkene og regnbygene er i horisonten. Bildet viser en En mann sitter på kanten av timeteren på stupetårnet på Ingierstrand utenfor Oslo. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Nyt sola for skyene er på vei.

21.07.14 19:16

Denne uken blir preget av knallsol og høye temperaturer. Natt til mandag var det tropenatt fem steder fra Lindesnes i sør til Buholmsråsa i Trøndelag i nord.

Varmen fortsetter og for Oslo meldes det nå opp mot 33 grader på det varmeste.

- Også andre landsdeler får flott vær men ikke like høye temperaturer, sier vakthavende statsmeteorolog Nina Larsgård ved Meteorologisk institutt til Nettavisen.

Yr melder opp mot 33 grader i Oslo tirsdag og onsdag kveld. Sol og varme preger også værmeldingene for Kristiansand, Bergen og Trondheim.


Skyer i sikte

Men ingenting varer evig. Det er lavtrykk og regnbyger i horisonten.

- Finværet vi har varer denne uka. I løpet av helgen og neste uke blir det mer ustadig vær. Høytrykket som vi har nå slipper taket, sier statsmeteorolog Pål Evensen som har ansvar for langtidsværet for Norge ved Meteorologisk institutt.

Evensen sier at høyttrykket som nå ligger over Østlandet forsvinner østover. Dermed åpnes det opp for lavtrykk med regnskyer fra vest og sør.

Klikk på bildet for å forstørre.

NYT DET MENS DU KAN: Snart kan det kaldere og ikke like deilig å dra på stranda. Her hopper to jenter fra stupetårnet på Ingierstrand utenfor Oslo. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Vestlandet kan vente seg flere regnbyger fra vest, men også Østlandet, Sørlandet og Nord-Norge kan vente seg flere regnskyll.

Kaldere
- Østlandet vil fortsatt kunne ha fint vær, men det blir ikke de samme temperaturene som det er nå. - Mye av regnet blir liggende på vestsiden av fjellene men verken Østlandet eller Nord-Norge vil slippe unna, sier Evensen.

Når høyttrykkene igjen vil gli innover landet er vanskelig å si, men Evensen sier at lavtrykkene vil dominere i alle fall godt ut i neste uke.

Mot varmerekord
Store deler av landet har hittil hatt en uvanlig varm juli måned. Størst er forskjellene i Nordland og Trøndelag.

– Flere steder har hittil i juli hatt en langt høyere gjennomsnittstemperatur enn normalt. Kun Øst-Finnmark har hatt normale temperaturer, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe til NTB.


VÆRBLOGG: Se de siste oppdateringene fra meteorologene.

HTML EMBED
(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag