Oppdretts-anlegg totalskadd i brann

Foto: Leif Arne Kaldefoss (MMS)

Oppdrettsflåten ble totalskadd, da det brøt ut brann i forlageret ved 13-tiden. En mann er sendt til lege med røykskader.

05.10.06 08:22

– Hele flåten er totalskadd. Forlageret, kontoret og sosialrommet er ødelagt. Da vi kom til stedet, var det bare å konstatere at det ikke var noe å gjøre, sier lensmannen på Tysnes, Lorentz Lunde, til iBergen.no.

Brannvesenet driver nå etterslukking på oppdrettsanlegget, som ligger utenfor Siglevik på Tysnes i Sunnhordland. Politi og brannvesen ble varslet om brannen klokken 13.07.

- Meldingen gikk ut på at det brenner, og at brannvesenet holdt brannen under kontroll. Generatorhuset på anlegget var overtent og det var kraftig røykutvikling, sier operasjonsleder Per Stiegler ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

Ingen savnet
Brannmannskapene måtte hentes med båt fra Uggdalseidet på Tysnes. Oppdrettsanlegget ligger i sundet mellom Tysnes og Reksteren. Alle som jobbet på anlegget klarte å redde seg ut, og ingen er meldt savnet. Ifølge lensmannen er en person sendt til lege for sjekk, etter å ha pustet inn mye røyk.

Leif Arne Kaldefoss er en av totalt fire som arbeider på oppdrettsanlegget. Han forteller at brannen trolig har startet i det elektriske anlegget.

– Jeg var ute på Bjørnefjorden da det skjedde. Men de som var her, forteller at de hørte at et eller annet skjedde i det elektriske mens de satt og spiste. Da de gikk ut, så de at det var full fyr. Da var brannen allerede kommet så langt at de ikke kunne gjøre noe med det, forteller Kaldefoss til iBergen.no.

- Har ikke eksplodert
– Vitner forteller om at det har vært to eksplosjoner, og at kanskje noen tanker kunne være ødelagt?

– Nei, det er ikke riktig. Det har brent godt, men det har ikke vært noen eksplosjoner. Riktignok er det dieseltanker på anlegget, men jeg tror ikke at de har gått, sier Kaldefoss.

– Hva er situasjonen på stedet nå?

– Brannvesenet har klart å slukke det meste, men det røyker en god del ennå. Nå er røykdykkere på vei inn i generatorhuset. Ellers er alt ødelagt. Sørveggen står sånn delvis igjen. Så her må alt rives og bygges opp igjen, sier Kaldefoss.

Det er firmaet Veststar fra Austevoll som eier oppdrettsanlegget i Siglevik, ifølge avisen Sunnhordland.

Mistenker dieselaggregat
Politiet vil nå avhøre vitner og foreta tekniske undersøkelser på flåten for å finne ut hvorfor det begynte å brenne.

– Brannen startet i den ene enden forlageret, like ved et dieselaggregat. Men det er for tidlig å konkludere med noen brannårsak, forteller lensmann Lunde.

Brannmannskapene fryktet lenge at det skulle gå hull på noen store dieseltanker som ligger under forlageret, med mellom ti og femten tusen liter dieselolje i.

- Disse lå under vann, og ser ikke ut til å ha fått skader, sier Lunde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag