RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppfordrer til fangst av selunger

Sist oppdatert:
Årets selfangstkvoter i Østisen i Barentshavet sidestiller fangst av 2,5 selunger med en voksen sel.

Den totale kvoten for fangst av grønlandssel er på 10.000 dyr i Østisen og 15.000 dyr i Vestisen. I Østisen tillates det at hele eller deler av kvoten er ikke-diende selunger.

- Det er helt normalt å ta ungdyr istedenfor produktive, voksne seler. Dette gjøres for å bevare bestanden, sier Halvard P. Johansen fra Fiskeridepartementet til TV 2 Nettavisen.

Johansen innrømmer at dette kan tolkes som en oppfordring til å fange selunger fremfor voksne seler, men sier at kvotene er forsvarlige i forhold til bestanden. Fiskeridepartementet beregner at det er rundt 350.000 voksne grønlandsseler i Østisen, og nærmere 2 millioner i Vestisen.

- Interessen rundt selfangsten har vært større i år enn i fjor, men det er vanskelig å si om hele kvoten blir tatt. Det er lenge siden hele kvoten sist ble fanget, forteller Johansen.

I tillegg til fangst av grønlandssel tillater også kvoten fra Fiskeridepartementet fangst av 5.600 voksne klappmyss i Vestisen. Bestanden av klappmyss er beregnet til omlag 120.000 voksne dyr.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere