*Nettavisen* Nyheter.

Oppfordrer til prøve-boikott

Elever protesterer nå heftig mot at resultatene av de nasjonale prøvene legges ut på internett. Nå varsler myndighetene at elever som boikotter prøvene risikerer nedsatte karakterer.

24.01.05 19:43

Alle elever i 4, 7. og 10. klasse samt elever på grunnkurs videregående, skal i løpet av året testes i engelsk, matematikk, skriving og lesing.

Hensikten er å kartlegge elevenes ferdigheter, men flere reagerer nå på at resultatene legges ut på internett.

- Jeg kommer til å møte, skrive registreringsnummeret mitt og gå, sier Tirill Sjøvoll ved Bodin videregående skole i Bodø til TV 2 Nyhetene.

Elevorganisasjonen har bedt sine 135 000 medlemmer pluss elevene i 10.klasse på ungdomsskolen om å møte opp på prøvene, sette navnet sitt på oppgaven og levere blankt:

- Vi har prøvd gjentatte ganger å gjøre dette på en mer ryddig og ordentlig måte. Elevorganisasjonen har pratet med direktoratet, men det har ikke ført frem. De har ikke hørt på elevenes stemmer, og da velger vi å gå til aksjon, sier Kirsten Kolstad Kvalø i Elevorganisasjonens aksjonskomité, til TV 2 Nyhetene.

Stadig flere elever vender nå ryggen til de nasjonale prøvene. I de seks største byene er det satt i gang flere boikottaksjoner.

Utdanningsdirektoratet varsler nå at protester kan få konsekvenser for den enkelte elev i form av nedsatt oppførsel eller standpunktkarakter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag