*Nettavisen* Nyheter.

Opplever sympatistrøm fra utlandet

Foto: Arne Lutro

Direktør Gunnar Sørensen ved Munch-museet har fått en rekke reaksjoner fra kollegaer, museer og kunstinteresserte fra inn- og utland etter ranet søndag. I dag åpner et strippet Munch-museum dørene for publikum.

Tirsdag klokken 12 kan publikum for første gang etter ranet søndag få komme innenfor dørene ved Munch-museet på Tøyen. Men to av museets juveler, «Skrik» og «Madonna», mangler. Likevel tror ikke museumsdirektør Gunnar Sørensen at besøkstallet vil gå ned.

Tror på flere besøkende
- Om sommeren har vi mange hundre besøkende hver dag. Jeg tror ikke besøkstallet vil minske etter det som skjedde på søndag, sier Sørensen til TV 2 Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Museet har en annen versjon av «Skrik» på lager, men Sørensen sier det ikke blir aktuelt å erstatte det stjålne maleriet med dette.

- Bildet som ble stjålet inngår i en sammenheng. Nå er settingen en annen. Utover dette ønsker jeg ikke å kommentere vår utstillingspolitikk, sier han.

Sympatierklæringer
Sørensen forteller at museet har fått en rekke henvendelser fra kollegaer og museer i inn- og utland etter søndagens sjokkran. Også vanlige mennesker har ytret sin sympati overfor det verdenskjente museet på Tøyen etter at nyheten om Munch-ranet har gått verden rundt de siste dagene.

- Vi har fått mye sympati. Folk sier de føler med oss i en slik situasjon, sier direktøren til TV 2 Nettavisen.

Tar det med fatning
I går holdt museumsledelsen en samling for alle de ansatte. Det har vært egne møter for dem som var på jobb under ranet søndag. Disse er også tilbudt oppfølging hos psykolog. Ifølge Sørensen var det en trist og sørgelig forsamling som møtte ledelsen, men han sier det virker som de ansatte tok det med fatning.

En kvinnelige ansatt ble truet med revolver mot tinningen av den ene av de to ranerne. Etter ranet måtte hun få behandling av lege for sjokk. Hun er foreløpig ikke tilbake på jobb.

- Hun er ikke sykemeldt, men er ikke tilbake på jobb på grunn av turnus. Utover dette ønsker jeg ikke å uttale meg om hennes situasjon, sier Sørensen til TV 2 Nettavisen.

Hvorvidt publikum vil oppleve skjerpede sikkerhetstiltak når museet åpner, ønsker Sørensen ikke å si noe om.

- Endel av vår sikkerhetspolitikk er å ikke uttaler oss om den, sier han til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.