Gå til sidens hovedinnhold

Oppretter minnefond for å hjelpe sønnene til Janne Jemtland

Broren til den drepte tobarnsmoren Janne Jemtland har opprettet et minnefond for å hjelpe sønnene hennes.

– Jannes minnefond ble opprettet etter at Janne brått ble revet vekk fra sin familie, bare 36 år gammel. Formålet med fondet er å støtte Jannes to sønner gjennom oppveksten og etableringsfasen, skriver Jemtlands bror Terje Opheim på Facebook, ifølge Hamar Arbeiderblad.

Han forteller om stor pågang fra hele landet fra folk som vil hjelpe den drepte kvinnens to sønner som sitter tilbake.

– Folk vil gi penger. Og det er det guttene vil trenge. Folk viser en veldig medfølelse. Hver eneste dag får vi meldinger med spørsmål fra folk som lurer på hvor de kan gi penger. Vi hadde tenkt å vente med å opprette minnefondet til etter begravelsen, men vi går ut med dette nå fordi pågangen er så stor, sier Opheim til avisen.

Fredag skal Janne Jemtland begraves fra Veldre kirke i Brumunddal.

Les også: Janne Jemtland begraves fredag

Politiet har så langt vært uvanlig tilbakeholdne med å gi ut informasjon om etterforskningen. De har sagt at de bevisst ikke har gjort det av hensyn til barna og de pårørende og den forestående begravelsen.

Torsdag ettermiddag varslet imidlertid Innlandet politidistrikt at de neste fredag vil holde en orientering om utviklingen i etterforskningen.

– Politiet vil ved denne orienteringen blant annet si noe om teorien det jobbes etter. Etterforskningen pågår for fullt, og det jobbes blant annet med avhør og gjennomgang av ulike opplysninger og data i saken, opplyser politidistriktet.

Les også: Hamar Arbeiderblad: Janne Jemtlands ektemann innrømmer krangel

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året