Gå til sidens hovedinnhold

Oppretter tilsynssak etter drap i Steinkjer

24-åringen som er siktet for drapet på sin far i Steinkjer torsdag, sto i en behandlingskontakt med en psykiatrisk klinikk. Nå opprettes det tilsynssak.

Det er Helse Nord-Trøndelag som har varslet fylkeslegen, skriver Trønder-Avisa.

– Den drapssiktede hadde en behandlingskontakt med en psykiatrisk klinikk. Det vil derfor nå bli opprettet en tilsynssak, sier fylkeslege Marit Dypdal Kverkild til avisen.

Det betyr at man vil forsøke å avklare om 24-åringen fikk forsvarlig helsehjelp fra den psykiatriske klinikken i Helse Nord-Trøndelag, samt undersøke om noe kunne vært gjort annerledes i behandlingen av mannen.

Fredag ble det kjent at en rettspsykiater har gjort en foreløpig rettspsykiatrisk undersøkelse av siktede. Psykiateren antar at 24-åringen var psykotisk i handlingsøyeblikket da han drepte sin far, opplyser politiadvokat Kåre Svepstad til NRK.

Drapet skjedde torsdag ettermiddag i forrige uke på åpen gate i et rolig boligstrøk i Steinkjer. Flere personer var vitne til hendelsen. Faren døde kort etter at han skal ha blitt slått med en stump gjenstand, skriver Trønder-Avisa. Fredag ble 24-åringen varetektsfengslet i fire uker.

LES mer: 24-åring innrømmer å ha forvoldt farens død

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn