RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opprettholder Barentshav-tillatelse

Sist oppdatert:
På tross av klager fra flere miljøvernorganisasjoner, anbefaler Staten forurensingstilsyn (SFT) fortsatt å gi Hydro tillatelse til utslipp av kjemikalier i forbindelse med boringen av en letebrønn i Barentshavet.

Hydros letebrønn Oblix er den første av i alt tre planlagte leteboringer i vinter.

Statoil fikk i november tillatelse til boring i letebrønnen Uranius, mens selskapets søknad om boring av brønnen Guovca fortsatt er under behandling i SFT , melder SFT på sine nettsider.

De tre letebrønnene er planlagt med utslipp til sjø bare fra boring av topphullene. Det vil ifølge Statens forurensningstilsyn gi mye mindre utslipp enn det som har vært vanlig ved tidligere boringer i Barentshavet og tilsvarende leteaktiviteter ellers på sokkelen.

Det er likevel ikke sikkert at selskaper som senere søker om leteboring i Barentshavet vil få ja:

- Vår behandling i disse tre sakene setter ikke en standard for hvordan kommende saker vil bli behandlet. Vi vil nøye følge teknologiutviklingen og vurdere hva som er beste miljøpraksis ut fra tilgjengelige teknologi ved eventuelle nye boringer, sier SFT-direktør Håvard Holm.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere