*Nettavisen* Nyheter.

Opprørt hav i Kystpartiet

På’n igjen: Nok en gang går bølgene høyt i Kystpartiet.

25.04.06 14:35

Det er ikke størrelsen det kommer an på. I alle fall ikke hva gjelder intern strid.

En uke før landsmøtet har hovedstyret i Kystpartiet uventet ekskludert gruppeleder for Kystpartiet i Nordland fylkesting, Ben Mikalsen, melder NRK Nordland.

I sentrum for striden står nok en gang Steinar Bastesen og Ben Mikalsen.

Ifølge NRK drev Bastesen søndag gjennom et eksklusjonsvedtak mot Mikalsen i partiets hovedstyre. Leder av Nordland Kystparti, Kjell Ivar Vestå karakteriserer det hele som et bakholdsangrep.

Kystpartiet ble stiftet i 1999. Steinar Bastesen representerte partiet på Stortinget i to perioder. Men partiet mistet plassen sin ved valget i 2005

Kystpartiet er største parti i Karlsøy kommune i Troms I tillegg til Karlsøy har Kystpartiet også ordføreren på Røst, og i Skjervøy, etter at Roy Waage og resten av kommunestyregruppen meldte overgang fra Kristelig Folkeparti.

Ved Stortingsvalget i 2005 fikk partiet 0,8 prosent av stemmene på landsbasis.

Leder av hovedstyret, Roy Waage, og et medlem til var syk og meldte forfall til søndagens møte – dermed lå veien åpen for en eksklusjon.

Fra sykesengen sier Waage til NRK Nordland at han mener vedtaket er ugyldig.

Steinar Bastesen skal tidligere ha foreslått at hans hovedmotstander Mikalsen skulle ekskluderes. Men hovedstyret har to ganger sagt nei.

Før sist stortingsvalg beholdt Bastesen topplassen for Kystpartiet i Nordland etter opprivende strid - og loddtrekning! Men det hjalp lite så lenge partiet ikke fikk nok stemmer til at Bastesen beholdt stortingsplassen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag