RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opprørt Norman slo tilbake

Sist oppdatert:
REGJERINGSBYGGET (TV 2 Nettavisen): Victor Norman går ikke av som statsråd. I stedet langet han ut mot Carl I. Hagen og media under fredagens pressekonferanse.

Norman innkalte til pressekonferanse på kort varsel og midt under statsråd fredag. Det utløste en rykteflom om han vil trekke seg som arbeids- og administrasjonsminister.

Men det hadde en kamplysten Norman slett ikke tenkt.

- Jeg kommer ikke til å trekke meg. Slik åpnet den hardt pressede statsråden pressekonferansen i 11.20-tiden fredag. Før han fortsatte:

- Det har de siste ukene fremsatt usedvanlig harde anklager mot meg. Det har vært oppslag i media gang på gang på gang om temaer som har personlig og privat art, arbeidsform, reisevaner og temaer som har med representasjon å gjøre, sa Norman under pressekonferansen i Regjeringsbygget.

En stor belastning
- Den siste tidens anklager mot meg har vært en stor belastning for meg selv og mine nærmeste, sa Norman.

- Jeg har sagt til mine nærmeste lenge - at det ikke er noen som vet hvordan de vil reagere på å bli uthengt dag etter dag etter dag, før de selv opplever det, sa Norman og sa at han har vurdert å gå av, men vil sitte på grunn av de viktige politiske sakene. Statsråden sa også at han ikke vil prioritere å fremstå som mer populær.

- Statsråden er en mann som skal prioritere saker. Ikke jobbe med saker bare for å fremstå positivt overfor allmennheten, sa Norman.

Statsråden slo tilbake mot det bildet mediene har skapt av ham de siste ukene.

- Det bildet som er skapt av meg, er så galt. Det har gått utover min integritet og min nærmeste familie, og det kan jeg ikke akseptere, sa han.

Kritikk av Hagen
Norman gikk spesielt ut mot Frp-leder Carl I. Hagens kommentarer rundt Normans disposisjoner.

- Jeg opplever det Carl I Hagen har sagt utenfor kontroll- og konstitusjonskomiteen som grovt urettferdig, sa Norman.

Nestleder i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, Kjell Engebretsen (Ap), reagerer på det han kaller Victor Normans kritikk av Stortinget og enkeltrepresentanter.

- Victor Norman må forstå Stortingets og komiteens rolle. Det er uvanlig å komme med slik kritikk av Stortinget og enkeltrepresentanter, sier Engebretsen til TV 2.

Normans flyturer
Norman gikk blant annet hardt ut mot kritikken rundt hans reiser med SAS fremfor Norwegian i all tid han selv har pålagt statsansatte å fly med Norwegian

- Jeg tror ikke det er noen andre som ønsket Norwegian mer velkommen enn meg. Det hadde vært veldig enkelt å surfe på Norwegian ved å legge opp møtetabell etter Norwegians flyruter. Men det hadde gått utover arbeidet, så jeg har valgt å jobbe med sakene og ta flyet jeg må ta etter min møtekalender, sa Norman.

Bevertning
Norman forsvarte sin store pengebruk som statsråd med at den hadde vært helt nødvendig.

- Det var nødvendig med møter, beverting og representasjonsvirksomhet for å få til de sakene jeg har fått til. Jeg nevnte inntektspolitisk samarbeid som eksempel på det. At beverting og representasjon var det som skulle til, både i forbindelse med Bjørvika og inntektspolitisk samarbeid, er det ingen tvil om, sa Norman.

Regnskap
Norman ønsket spesielt VG lykke til med videre graving i saker rundt hans arbeid som statsråd, og nevnte flere saker som avisen skal jobbe med.

På forhånd la Victor Norman fram et regnskap over hva han har gjort som statsråd den siste tiden. Norman redegjorde også for hvorfor han har brukt SAS og ikke Norwegian når han flyr. Dette har vært noe av kritikken mot Norman den siste tiden.

Rett etter statsrådet på Slottet innkalte Victor Norman til en hastig pressekonferanse etter all støyen som har vært rundt ham den siste tiden.

Nyheten om pressekonferansen skapte store reaksjoner fredag formiddag. Spesielt fordi den ble lagt samtidig med statsråd på Slottet. Dette ble tolket som at han kunne annonsere at han ville gå av.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere