RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppsagt gravid seiret i retten

35-åringen fikk beskjed om at hun ikke lenger var ønsket som reiseleder da hun fikk barn. Ulovlig, slår Borgarting lagmannsrett fast.

Borgarting lagmannsrett har opprettholdt dommen fra Drammen tingrett, som slår fast at det er forbudt å diskriminere på grunn av graviditet og fødselspermisjon, skriver Aftenposten.

- Avgjørelsen gir viktige føringer for likestillingsvern. Tingretten behandlet i fjor for første gang diskrimineringsforbudet i likestillingsloven rettslig, og en høyere rettsinstans har nå bekreftet at bevisbyrden i slike saker ligger hos arbeidsgiver, sier Marius Reikerås, kvinnens advokat, til avisa.

35 år gamle Kirsti Andersen hadde i sju sesonger jobbet for Lilleput Reiser da hun i november 2003 fikk datteren Ingeborg. Kort tid etter kom brevet fra arbeidsgiver: Hun var ikke lenger aktuell for jobben som reiseleder i Hellas fordi hun hadde fått barn.

Andersen gikk til sak og har og har nå vunnet fram i to rettsinstanser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere