RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppvaskmøte i Oslo Taxi

Oslo Taxi styre hadde mandag oppvaskmøte etter at styremedlemmer mistenkes for skattejuks i hundretusenersklassen

VG skrev i forrige uke at to av styremedlemmene er blant de nærmere 400 drosjeeierne i Oslo som granskes av ligningskontoret for betydelige skattesvik.

I en pressemelding fra Oslo Taxi heter det at selskapet tar påstanden meget alvorlig og beklager den negative oppmerksomhet saken har påført selskapet. Men de nekter for at mer en ett styremedlem er under etterforskning.

- Oslo Taxi er i en posisjon der vi må avklare denne type saker. Ingen er tjent med stillhet rundt påstander som de vi så i forrige uke, sier styreleder Bjørn Werner. Alle i styret beklager sterkt den støy som har versert i media sist uke og føler denne fem år gamle saken som belastende.

Mer i skatt
Ifølge Oslo Taxi ble det klargjort på dagens møte at ett styremedlem har fått påplusset sin inntekt med 236.000 kroner i ekstrainntekt og er ilagt tilleggsskatt på til sammen 168.000 kroner for årene 2001 og 2002. Dette er nå innbetalt. I tillegg har dette styremedlemmet signert samtykkeerklæringen som fritar Oslo likningskontor fra taushetsplikten.

Styremedlemmene det er snakk om har hatt den bedrageridømte regnskapsføreren Henry Amundsen som revisor. Han ble i februar dømt til sju års fengsel for å ha hjulpet 277 taxisjåfører i Oslo-området til å unndra over 100 millioner skattekroner, ifølge VG.

Styremedlemmet har også byttet regnskapsfører, ifølge Oslo Taxi.

Bokettersyn
Ingen andre styremedlemmer er innblandet i skattesaken til tross for påstander om det motsatte i media, ifølge Oslo Taxi, men to andre styremedlemmer har mottatt varsel om bokettersyn.

- Vi har, som mer enn 19 000 andre bedrifter i Norge i 2005, mottatt varsel om ordinært bokettersyn, men har ingen ting å skjule, hevder styremedlemmene ifølge Oslo Taxi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere