Orderud-paret: Vi har nye bevis

Per og Veronica Orderud hevder de har nye bevis i trippeldrapsaken som de ber den nye justismordkommisjonen vurdere når den trer i kraft 1. januar.

10.12.03 06:58

- Jeg føler de er et organ som er ment å være helt uavhengig. Som ikke har bindinger til påtalemyndighet, dommere og pressen. De som går inn i kommisjonen har genuint interesse avdekke justismord. Jeg tror de har ryggrad til å behandle seriøst, sier Per Orderud til TV 2.

Nye bevis

Per og Veronica Orderud har som mål å levere nye bevis til kommisjonen i løpet av neste måned. Ifølge Per Orderud er det snakk om nye tekniske bevis i saken, men han vil ikke fortelle hva de er.

- Jeg føler jo at mange spor ikke er etterforsket, sier Orderud.

Han sier han fortsatt har tro på at han en dag skal bli frikjent for medvirkning til de groteske trippeldrapene.

- Jeg kommer til å kjempe så lenge jeg kan. Jeg skal aldri gi meg, forsikrer han overfor TV 2.

17-18 saker

Til nå har kommisjonen fått inn 17-18 saker og det ligger flere i departementet. Loven trer i kraft 1. januar.

I Norge blir cirka 100 saker begjært gjenopptatt i året. Antallet ventes nå å eksplodere. Erfaringen fra Skottland og England viser at en tilsvarende kommisjon fikk inn mange flere saker enn de forvente. I England er tallet nærmest tidoblet. Det antas at sedelighetssaker vil dominere, men allerede nå fryktes det at kommisjonen vil bli lammet av arbeidsmengden.

- Bestemt på å komme ut

I Skien fengsel har Per Orderud innsett at det kan ta lang tid før saken hans blir behandlet.

- Jeg er bestemt på å komme ut. Når du vet det ikke er riktig, klarer du det. Du kan ikke akseptere det som ikke er riktig!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.