Ordfører: - En alvorlig situasjon

Foto: Terje Bendiksby (SCANPIX Scanpix)

Bamble-ordfører Jon Pieter Flølo bekrefter at oljen fra havaristen «Full City» har nådd populære badesteder i kystkommunen.

31.07.09 08:57

- Dette ser ikke bra ut. Det er mye olje som siver inn mot strendene, spesielt Krogshavn og Steinvika, og det lukter sterkt. Dette er en alvorlig situasjon, men IUA og Kystverket er i full beredskap og gjør det de kan. Nå håper jeg de får stanset lekkasjen, sier Bambles ordfører til Nettavisen fredag morgen.

Roser bergingsaksjonen
Flølo fikk beskjed om grunnstøtingen like etter klokken 03 fredag.

- Da begynte spørsmålene å komme. Om hva slags båt det var, om det var lystbåt eller tankskip, og så gikk tankene til bergingsaksjonen. Jeg hadde fått med meg at det var tøff vind og sjø, men bergingsaksjonen har vært eksemplarisk, sier han.

Mye skipstrafikk
Det er stor skipstrafikk utenfor Langesund og inn til industrikommunene i Grenland. Bamble kommune og nabokommunene har beredskap for hendelser som dette.

- Det vil alltid være en risiko for at slikt skjer i et område med så mye aktivitet som vi har her. Det må man være forberedt på. Det er noe man frykter og håper ikke skal skje, men når det skjer må man ha gode planer og godt utstyr for å begrense skadene mest mulig, sier Flølo.

Populært friområde rammet
Krogshavn er et friområde og populært badeområde i Langesund. Her holdes det også konserter. I forrige uke opptrådte Leonard Cohen her for 12.000 publikummere. Steinvika er et populært friomde og badested litt lenger ut.

Les mer om «Full City»-havariet her:

Bamble kommune

Kystverket

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.