*Nettavisen* Nyheter.

Ordfører: - Formidable ødeleggelser

Foto: Ole Aasheim (Ole Aasheim)

Bønder har mistet avlingen sin, og veier er borte.

15.07.12 21:25

Tromsø (NTB): Målselv ble hardest rammet av flommen i indre Troms i helga. Bønder har mistet avlingen sin, og veier er borte.

Lørdag startet regnskyllet som skulle føre Målselva langt over sine bredder. I løpet av et døgn kom 60 millimeter nedbør i indre Troms. Fire kommuner ble rammet av flommen. Hardest rammet var Målselv kommune. Ordfører Helen Rognli forteller om et tragisk syn der vannet har fart.

- Ødeleggelsene er formidable enkelte steder. Vi har en utfordring nå framover. Bønder har mistet avlingen sin, og veier og broer er ødelagt, sier hun.

Rognli forteller om små bekker som plutselig ble til elver. Ned Målselva kom både båter, rundballer og store trær. Kirkesdalen er det verst rammet området i kommunen. Dalen ble isolert da alle veier inn er ødelagt eller står under vann.

- Vi har ringt rundt til nesten alle som bor der, og folk er ved godt mot. Det er et trist syn, men vi ser et utrolig samhold og ståpåvilje blant dem som bor der, sier Rognli som priser seg lykkelig for at ingen personer ble skadet under flommen.

- Elva har gravd seg inn i ett hus, men ellers er ingen hus i fare. Det var stygge tilstander en stund. Det aller viktigste er at ingen ble skadet, og så får vi gå løs på de materielle skadene etter hvert. (©NTB)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ole Aasheim (Ole Aasheim)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.