Ordfører ble arbeidsledig

«Gammelordføreren» i Skjerstad i Nordland, Sven Åke Hagen, måtte melde seg hos Aetat etter kommunevalget i høst.

Folkevalgte politikere har krav på permisjon fra den jobben de har når de går inn i heltidsverv som ordfører. Men Hagen hadde ikke fast ansettelse ved daværende Alcatel, der han jobbet på kontrakt. Dermed står ingen jobb og venter på ham. Derfor valgte han helt bevisst arbeidsledighet framfor en mulig ny periode som ordfører.

- Jeg ble ordfører for åtte år siden fordi jeg ønsket å gjøre en jobb for Skjerstad, og fordi jeg ønsket å være med å ta beslutninger og å styre lokalsamfunnet. Ordførerjobben har aldri vært bare en jobb for meg, sier Hagen til Avisa Nordland.

Forberedt på pendling
Sven Åke Hagen har en allsidig yrkesbakgrunn. Han har kjørt buss, drosje og ambulanse. Han har vært telemontør, anleggsarbeider og butikkmedarbeider. Likevel er Hagen fullstendig klar over at det kan bli vanskelig å få ny jobb, i hans alder og med økende arbeidsledighet.

– Nå søker jeg jobb nær sagt som hva som helst. Jeg er også forberedt på å pendle til nabokommunene om det blir aktuelt. Det må vi som har valgt å bosette oss i en utkantkommune vær forberedt på, sier Hagen til Avisa Nordland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.