*Nettavisen* Nyheter.

Ordfører pusset politiet på Veum

Foto: Håvard Solem/TV 2

Den gamle politimannen kom fram i Sund-ordfører Albrigt Sangolt da han hørte ville skrik fra en Varg Veum-innspilling.

26.10.06 11:52

Voldsscenen under filmopptaket til den nye Varg Veum-filmen «Bitre blomster» ble litt for realistisk for beboerne i Skaganeset på Sotra tirsdag kveld. Flere naboer reagerte med bestyrtelse da de hørte smertefulle skrik fra mørket, deriblant ordfører i Sund kommune, Albrigt Sangolt.

- Jeg satt på altanen hjemme rundt midnatt da jeg hørte voldsomme rop og skrik. Det hørtes svært illevarslende ut, som om det var en alvorlig situasjon på gang, forteller ordføreren til iBergen.no.

Telefonstorm
Da den tidligere politimannen også begynte å få telefoner fra bekymrete naboer, valgte han å ringe sine gamle kolleger.

- Jeg trodde det kanskje kunne være en uoverenstemmelse mellom mannskapet på et fartøy som la til kai i området nylig. Som tidligere politimann kunne jeg tenke meg å se nærmere på saken selv, men man må skille mellom det du var og det du er, så jeg ringte politiet, sier Sangolt.

- Det ble ringt inn om at det var voldsforstyrrelser ved Skageneset. Vi må ta alle meldinger alvorlig og rykket ut med en tomannsbetjent patruljebil. Det ble imidlertid fort avklart at det ikke var reellt og oppdraget ble avbrutt straks politibetjentene kunne konstatere at det var en Varg Veum-innspilling, sier politioverbetjent Bjørn Hagen ved Fjell og Sund lensmannskontor til iBergen.no.

Høye skrik over sjøen
Vanligvis underrettes politiet på forhånd når filminnspilling skal skje, nettopp for å unngå slike pinlige situasjoner.

- Det er en forventing fra vår side at vi får beskjed. Men det er jo slik at mye skal planlegges og da har det vel gått i glemmeboken, tror Hagen, som legger til at de ikke vil lage noe stort oppstuss om bomturen.

Til Vestnytt sier produksjonsleder Sigurd Mikal Karoliussen at nabolaget på Skaganeset var varslet, men at de høye skrikene fra den kvinnelige skuespilleren nådde over til andre siden av sjøen, der ingen var varslet om filmopptaket.

Politiet på Sotra er nå informert om alle framtidige innspiller til Veum-filmen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.