RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Permittert ordfører Andreas Drarvik (Sp) i Suldal.
Permittert ordfører Andreas Drarvik (Sp) i Suldal. Foto: Mari Bangstad (TV 2 Nettavisen)

Ordfører frifunnet for sex-sjikane

Sist oppdatert:
Den permitterte ordføreren Andreas Drarvik i Suldal er frikjent for anklagene.

Rettssaken ble utsatt, men tatt opp igjen tirsdag. Fredag ettermiddag falt dommen. Andreas Drarvik er lettet over frifinnelsen, ifølge forsvarer Anne Kroken.

- Han er veldig lettet og glad over å bli frifunnet. Drarvik har hele tiden sagt at han ikke er skyldig i handlingene han er anklaget for, og saken har vært en enorm belastning for han og familien, sier Kroken til TV 2 Nettavisen.

Vil tilbake i jobb
Drarvik håper nå på å få saken ut av verden og komme seg tilbake til jobben som ordfører.

- Han vil avvente hva han gjør inntil dommen er rettskraftig. Men han er innstilt på å komme tilbake så fort som mulig, sier forsvareren.

- Målløs
Den sjikanerte Sauda-kvinnen (30) er dypt skuffet over dommen. Gjennom hele rettssaken har hun trodd at Drarvik ville bli dømt.

- Jeg er målløs, og veldig skuffet over at jeg ikke ble trodd. Nå håper jeg at saken ankes, men det er ikke opp til meg, sier kvinnen til TV 2 Nettavisen.

Slibrige meldinger
Suldal-ordføreren var tiltalt for ti tilfeller av seksuell trakassering. Mellom august 2003 og januar 2005 skulle han ha skrevet slibrige meldinger på huset til kvinnen.

Drarvik forklarte i retten hvordan han i flere år hjalp denne kvinnen med penger, mat, fyringsved og andre ting. Kvinnen skal ha vært langt fra den første som ordføreren hjalp.

Sov ved kvinnens hus
Den permitterte ordføreren har fortalt til retten at han hadde søvnproblemer og pleide å sove i nærheten av den sexsjikanerte kvinnen (30) sitt hus. Men Drarvik har avvist at han skrev «hore» på huset hennes.

Drarviks forsvarer Anne Kroken har gjennomgående kritisert politiets etterforskning.

Midt i januar ble saken utsatt etter at politioverbetjent Randi Kalvig bekreftet i Ryfylke tingrett at politiet i Sauda har unnlatt å etterforske andre spor enn dem som ledet mot Drarvik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere