RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ordfører ga penger til ekskollega

Ordfører Ola Røtvei (Ap) i Oppdal bevilget nesten en halv million kroner til et selskap der han selv er styremedlem. En tidligere kollega av ordføreren leder selskapet.

Bevilgningen ble holdt skjult for politikerne i Oppdal i ni måneder, skriver Adresseavisen. Ordføreren trekker seg nå fra styret i det kommunalt eide selskapet Oppdal Næringshage AS.

- Jeg vil ikke ha styreverv i kommunale selskaper lenger. Det er ikke noen god kombinasjon. Jeg vil heller utøve eierfunksjonen på generalforsamlingen, sier Røtvei.

Røtvei avviser samtidig at det har foregått kokkelimonke mellom to tidligere nære kolleger i saken.

Sjokkregning
Saken sprakk da kommunestyrepolitikerne fikk en sjokkregning på 1,36 millioner kroner i oktober. Kommunestyret sa i 2003 ja til å støtte prosjektet Blilyst med 300.000 kroner i året, men da regningen kom hadde summen økt til 1,36 millioner kroner.

Hele 442.000 kroner gikk til Oppdal Næringshage AS, der Røtvei er styremedlem. Selskapet ledes av en tidligere nær kollega av ordføreren.

I ettertid viser det seg at ordfører Røtvei fikk vite om budsjettsprekken allerede i januar, men han informerte ikke kommunestyret.

Opposisjonen i kommunestyret mener saken avdekker en ukultur hvor kommuneledelsen bevilger penger uten å ha politisk ryggdekning, skriver Adresseavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere