RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ordfører savnet etter hyttebrann

Sist oppdatert:
Ordfører Tom W. Lund i Hemsedal er savnet etter en hyttebrann i Hemsedalsfjellet. Kripos er rutinemessig koblet inn i saken.

- Ordføreren i Hemsedal er meldt savnet, men vi vet ikke om han er personen vi har funnet omkommet i brannruinene, sier lensmann Per Egil Garborg ved Gol og Hemsedal lensmannskontor, til TV 2 Nettavisen.

Alene på hytta

Høyre-ordføreren ble meldt savnet av hans familie, da han ikke kom på jobb tirsdag morgen. Etter planen skulle han være tilbake på rådhuset denne dagen, etter å ha oppholdt seg alene på en hytte han disponerer i Bjøbergtraktene i Hemsedalsfjellet i helgen.

- Vi tok oss inn til hytta i går, og oppdaget rundt klokken halv fire at den angivelige hytta var nedbrent. I brannruinene ble det oppdaget levninger til en død person, sier Garborg.

Ordføreren ga sist livstegn fra seg søndag kveld. Det er usikkert når hytta brant ned.

Kripos bistår

Det lokale lensmannskontoret har rutinemessig fått bistand fra Kripos. Teknikere kom i dag til brannstedet, og vil utover ettermiddagen foreta åstedsgransking.

- Vi avventer resultatet fra åstedsundersøkelsene, og håper vi får identifisert den omkomne raskt. Hva som har skjedd er det alt for tidlig å si noe om. Det vil bare bli spekulasjoner, sier lensmannen til TV 2 Nettavisen.

Den nedbrente hytta ligger langt inne på fjellet, mellom en og halvannen times marsj fra nærmeste bilvei. Det skal ikke være andre hytter i det aktuelle området.

Ansatte samlet

De ansatte i Hemsedal kommune er sterkt preget av det som har skjedd. Ved 12-tiden i formiddag ble de informert om det som har skjedd.

- Jeg informerte om saken og etterforskningen så langt. Folk reagerer med sjokk, sier Garborg.

Kommunens sorg- og kriseteam er koblet inn, og tar seg av familie og de ansatte som måtte trenge bistand.

- Vi er en liten kommune, så det er viktig at vi går ut med all den informasjonen vi har, slik at vi unngår spekulasjoner, sier lensmannen.

Tom W. Lund har vært ordfører i Hemsedal kommune i flere år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere