RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ordfører sov ved offerets hus

Permittert ordfører Andreas Drarvik (Sp) i Suldal.
Permittert ordfører Andreas Drarvik (Sp) i Suldal. Foto: Mari Bangstad (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Ordfører Andreas Drarvik sier han hadde søvnproblemer og pleide å sove i nærheten av den sexsjikanerte kvinnens hus. Men Drarvik avviser at han skrev «hore» på huset hennes.

SAUDA (TV 2 Nettavisen): Den permitterte ordføreren Andreas Drarvik er tiltalt for ti tilfeller av seksuell trakassering. Mellom august 2003 og januar 2005 skal mannen ha skrevet slibrige meldinger på huset til en 30 år gammel kvinne i Sauda.

Mandag fortalte Andreas Drarvik hvordan han i flere år hjalp denne kvinnen med penger, mat, fyringsved og andre ting. Kvinnen skal ha vært langt fra den første som ordføreren hjalp. Mandag startet straffesaken mot Suldal-ordføreren som er siktet for seksuell trakassering.

- Det er jo ganske vanlig at man gjør en innsats, en dugnad eller noe større for å hjelpe dem som trenger det, fortalte Drarvik, som kunne navngi en håndfull personer han gjennom sitt voksne liv har ytt økonomisk eller annen form for støtte, sa ordføreren.

I perioden han hjalp den 30 år gamle kvinnen, ble det ikke så mye hjelp til andre.

- Ikke like mye i samme periode. Hun hadde gjeld opp til ørene og hadde mistet samboeren, sa ordføreren.

Tidligere mandag fortalte Drarvik at han fikk vite om de sjikanøse skriveriene på kvinnens husvegg i august 2003 da de første meldingene kom. Drarvik fortalte at han selv kom med forslag til hvordan kvinnen kunne avsløre gjerningspersonen. Les egen sak her.

Sov ved kvinnens hus
Drarvik avviser altså at det er han som skrev blant annet «hore» på huset til kvinnen. Flere personer har sett ordføreren i nærheten av kvinnens hus på kveldstid og nattestid. Han er også observert sovende i områder nær huset.

Dette forklarer imidlertid tiltalte med at det var vanlig for ham å løse søvnproblemer ved å sove i bilen.

- Det var familien kjent med. Jeg har hatt det rimelig anstrengende over lengre tid, det blir som en spenning i kroppen, sa Drarvik. Han understreket at et av stedene han gjerne parkerte for å sove, ligger i områder nær fornærmedes hus.

- Ikke forelsket
Aktor Thor Arne Reitan var svært opptatt av om Drarviks omsorg for kvinnen, har utviklet seg til forelskelse. Dette fulgte Drarviks forsvarer, Anne Kroken, opp da hun stilte spørsmål til sin klient.

- Har du på noe tidspunkt vært forelsket i kvinnen?

- Nei, aldri, sa Drarvik.

- Har du utført seksuelle tilnærmelser mot henne? spurte Kroken.

- Nei, det avviser jeg kontant. Jeg har sett på henne som en venn, og har aldri prøvd på noe utover vennskap, sa Drarvik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere