RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ordførere klager på politireform

Sist oppdatert:
Politireformen skulle gi flere politifolk ute blant folk, men mange ordførere mener det motsatte er skjedd. Nå vil Kommunenes Sentralforbund undersøke reformen.

Kommunenes Sentralforbund (KS) vil sende spørreskjemaer til alle kommuner for å få vite hva som er skjedd. Leder Halvard Skard sier at forbundet kan tenke seg å samarbeide med Justisdepartementet om en undersøkelse.

- Det er jo departementet som har iverksatt reformen, og som er ansvarlig. Men vi er ikke avhengig av at de blir med på prosjektet, vi gjennomfører det gjerne alene, sier Skard til Aftenposten.

KS-lederen mener at politireformen er så viktig for folks hverdag at feil må følges opp.

- Politiet skulle bli mer synlig, men det er grunn til å spørre hvor de er. Mange av landets ordførere har gitt uttrykk for at de ikke ser mer til politiet i dag enn før. Det skaper utrygghet blant publikum, konstaterer Skard.

Politidirektør Ingelin Killengreen mener en slik kartlegging er bra for politiet, ettersom den forteller hva folk mener. Hun har allerede gitt politidistriktene beskjed om selv å spørre kommunene om hva som bør gjøres for at polititjenesten skal bli så god som mulig. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere