RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ordførerkandidat (19) vil selge gullkjedet

Foto: Roy Hilmar Svendsen (iBergen.no)
Sist oppdatert:
Simen Willgohs vil ha jobben, men ikke smykket. – Noe stort tull, mener han om ordførerkjedet.

(iBergen.no): 19-åringen fra Fana ble i går valgt til Sosialistisk Venstrepartis ordførerkandidat i Bergen. Han kapret andreplassen på valglisten, mens Oddny Miljeteig tok førsteplassen og blir partiets byrådslederkandidat.

– Jeg er ydmyk og takknemlig, ikke minst med tanke på hvor ung jeg er, sier Willgohs til iBergen.no. Visjonene for Bergen er på plass, og 19-åringen ser kollektivtrafikken, eldreomsorgen og livet i sentrum som tre områder hvor kommunen har store utfordringer.

– Vi må få fart på byggingen av bybanen, flere boliger for unge i sentrum og sørge for at hvert sykehjem i det minste har råd til en egen vaktmester, mener 19-åringen.

Han sier han reagerte med stumhet da valgkomiteen spurte ham om å stille som ordførerkandidat for partiet, og håper han kan være med å gjøre SV til et reelt alternativ i valgkampen.

Kampen mot Ruth Grung og Trude Drevland blir tøff, men ikke umulig å vinne, tror han.

–Det er ikke slik at ordføreren i Bergen må være over 50 og ha lang politisk karriere bak seg. Det kan være en fordel å velge en som har karrieren og mulighetene foran seg, i stedet for bak seg, mener Willgohs.

– Har du gjort deg noen tanker om hvordan det vil bli, dersom du ender opp med ordførerkjedet etter valget?

– Det første jeg ville gjort, var å selge kjedet og gi pengene til et veldedig formål. Jeg syns det er noe stort tull, mener 19-åringen, som til daglig studerer journalistikk ved Universitetet i Bergen.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere