RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ordførerkandidat anmeldt

Sist oppdatert:
Tysfjord kommune anmelder ordførerkandidat Kurt-Allan Nilsen for urettmessig å ha fått utbetalt 100.000 kr fra kommunen. Nilsen skulle ha blitt ordfører torsdag, men nå er utnevnelsen utsatt.

Dette bekrefter rådmann Willy Hægeland overfor TV 2 Nettavisen etter det ekstraordinære møtet i rådmannskapet torsdag formiddag.

I en uttalelse sier kommunens administrasjon at Tysfjord kommune har avdekket forhold som kan tyde på at foretaket, som ordførerkandidaten drev sammen med to andre personer, som kan tyde på at det fikk urettmessig utbetalt tilskudd fra kommunens næringsfond med inntil kroner 100.000.

- Anmeldt
- Saken vil bli politianmeldt. Den videre etterforskning vil vise hvorvidt det vil foreligge straffbare forhold i saken, sier rådmannen.

Kurt-Allan Nilsen var en av tre personer som drev firmaet. Han er ordførerkanidat for Tverrpolitisk liste i Tysfjord og den heteste kandidaten til ordførervervet.

- Det ble ikke diskutert på formannskapsmøtet hvorvidt Nilsen fremdeles er ordførerkandidat. Det var ikke et tema. Nå er det opp til grupperingene og i siste instans kommunestyre å avgjøre hvilke konsekvenser dette vil få for ordførerkandidaturet, sier Hægeland til TV 2 Nettavisen.

Støtte
Avisa Nordland har tidligere omtalt 100.000 kroner som Nilsens tidligere firma NIFU-DATA ANS fikk utbetalt i støtte fra næringsfondet i 1999. Drøyt tre og et halvt år senere ble firmaet oppløst. Kommunen kan kreve hel- eller delvis tilbakebetaling av tilskudd fra næringsfondet hvis selskapene som får støtte opphører innen det er gått fem år. Men fra Nilsen skal ikke kommunen ha fått en krone.

TV 2 Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med Kurt-Allan Nilsen og kommunens politiske ledelse for en kommentar. Kommunestyrets konstitueringsmøte er utsatt til neste torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere