RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ordførerne til Frp kan lempes ut

Terje Søviknes, Bjarte Vatnøy og Georg Indrevik.
Terje Søviknes, Bjarte Vatnøy og Georg Indrevik. Foto: Bergensavisen
Sist oppdatert:
Elendig valg fører til skarp kritikk av ordførere.

(Bergensavisen): Før valget hadde de tre varaordførere og fire ordførere i Hordaland. Etter valget kan Frp risikere å sitte igjen med én av hver.

Det er allerede klart at Frps Bjarte Vatnøy ikke blir varaordfører i Lindås. Frp er kibbet ut av kontoret av ordfører Astrid Byrknes (KrF). May Eva Sandvik (H) blir ny varaordfører.

Frps Magne Ivar Fauskanger forsvinner fra varaordførerstolen i Tysnes. Der forhandler Ap nå om hvem de skal samarbeide med.

Frps Georg Indrevik er vippet vekk i Fjell, KrF får varaordfører Odd Bjarne Skogestad.

Overraskende nok, kanskje, på Bømlo får Frp får varaordføreren i Anne T. Johannessen. Her er det Aps Harald Hovland som blir ordfører.

Frp mister helt åpenbart ordføreren på Askøy. Legenden Knut Hanselmann går av, ny ordfører blir Høyres Siv Høgun.

Roald Steinseide fra Frp kan bli varaordfører, men Frp og Høyre er avhengig av sentrum for å få flertall.

I Bergen må vi regne med lange og drøye forhandlinger før vi vet hvilke partier som skal styre, og ikke minst hvem som skal bekle de ulike rollene. Se ikke bort fra at Gunnar Bakke (Frp) verken blir ordfører eller varaordfører.

I Os konspirerer nå alle andre partier enn Frp om å sparke Terje Søviknes ut av ordførerstolen

Det eneste stedet Frp garantert får ordfører er på Austevoll. Helge André Njåstad fortsetter, mens valgvinner Høyre får seg en saftig smekk.

- Frp har orientert Høyre om at de ønsker å videreføre samarbeidet med Sp og at de dermed ønsker Edvard Johannes Stangeland som varaordfører. Høyre kan ikke annet enn å respektere Frp sin avgjørelse, og må skuffet konstatere at det ikke blir Høyre som får varaordførervervet denne perioden – tross at Høyre er nest største parti, med betydelig margin, klages det i en pressemelding fra Julie Eide Solbakken i Austevoll Høyre.

Les flere saker hos Bergensavisen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere