Ordkrig mellom Valla og Bondevik

Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen

Ordene mellom LO-leder Gerd Liv Valla og statsminister Kjell Magne Bondevik er harde i diskusjonen om kontakten mellom LO og Ap.

- Bondevik snakker mot bedre vitende når han kritiserer kontakten mellom Ap og LO, skriver LO-leder Gerd-Liv Valla i en pressemelding.

Hun reagerer sterkt på at Bondevik i Aftenposten sier at «LOs engasjement i Ap er uryddig, gammeldags og et visst problem for demokratiet».

– Statsminister Kjell Magne Bondevik vet godt at kampanjen vi skal starte, «Du bestemmer – LO på din side», er en partipolitisk nøytral kampanje. I Aftenposten i dag uttaler han seg som om dette er en kampanje til støtte for Arbeiderpartiet og en venstreregjering. Det er det ikke, skriver Valla.

- Alle kan delta

Kampanjen starter 12. oktober. Alle de 850.000 medlemmene i LO er invitert for å si sin mening om faglige og politiske spørsmål.

– Og jeg vil spesielt understreke at alle LOs medlemmer uansett om de stemmer Fremskrittspartiet, Høyre, Arbeiderpartiet, SV eller hva de stemmer, er invitert til å delta, sier LO-lederen. Kampanjen skal munne ut i krav til partiene til stortingsvalget 2005. Så blir det opp til partiene å støtte denne politikken eller ikke, skriver LO-lederen.

- Bondevik angriper oss
Samtidig levner ikke Valla noen tvil om at ikke på noen måte er fornøyd med Bondeviks politikk.

– Det vi har opplevd i tre år med Bondevik i statsministerstolen og Høyre på viktige regjeringsposter, er tre år med angrep etter angrep på våre medlemmers opparbeidete rettigheter.

Hun mener at regjeringa har foreslått forverringer i arbeidsmiljøloven, som endringene i overtidsbestemmelsene og forsøket på å åpne for mer midlertidige ansettelser.

– Hvis Bondevik virkelig er bekymret for forholdet til fagbevegelsen, kan han blant annet sørge for å gi tilbake ledighetstrygden han tok fra de fattigste, og sørge for at regjeringas forslag til ny arbeidslivslov tar utgangspunkt i fagbevegelsens krav, mener LO-lederen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.