*Nettavisen* Nyheter.

Ørefik ikke uvanlig

Å gi barnet en ørefik er vanligere enn du tror, ifølge en fersk undersøkelse.

02.01.06 11:56

BarniMagen.coms store mor og barn-undersøkelse med 8715 deltakere forteller at seks prosent av foreldrene i Norge har dasket eller slått sitt eller sine barn.

- Når seks av 100 svarer ja på å ha slått eller dasket til barnet sitt, er fysisk straff vanligere enn jeg hadde trodd, sier jordmor Siri von Krogh i BarniMagen.com.

Høyesterett i Norge fastslo i en omstridt tilleggsuttalelse tidligere i høst at det er lov å bruke mildere klaps over hånden eller buksebaken i barneoppdragelsen.

Dette fikk barneombud Reidar Hjermann til å reagere skarpt. Han har bedt om at loven snarest må endres slik at det blir forbudt å fysisk avstraffe sine barn.

Det er dask på hånden som er den vanligste formen for fysisk maktbruk, viser undersøkelsen. Mye tyder på at mødre dasker sine barn mer enn fedre gjør det.

Det viser seg at de som selv ble slått som barn i større grad enn andre bruker fysisk makt mot sine egne barn. 14,6 prosent av de som oppgir at de var utsatt for fysisk vold som barn opplyser at de selv har dasket eller slått barna.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag