RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Organisert kriminalitet florerer i byggebransjen

HVITVASKING: Arbeidstilsynet sier de blant annet har mistanke om hvitvasking av penger, at det er oppdaget svart arbeid og grove brudd på arbeidsmiljøloven.
HVITVASKING: Arbeidstilsynet sier de blant annet har mistanke om hvitvasking av penger, at det er oppdaget svart arbeid og grove brudd på arbeidsmiljøloven. Foto: Erlend Aas (Scanpix)
Sist oppdatert:
- Situasjonen er verre enn noen gang, ifølge Arbeidstilsynet.

Bergen (NTB): Åtte av ti selskaper innen bygg og anlegg som er kontrollert i Bergen denne våren, står bak grov arbeidsmarkedskriminalitet.

– Det vi finner når vi er ute på tilsyn er gjennomført organisert kriminalitet, sier prosjektleder Knut Andreas Lervåg, prosjektleder ved Arbeidstilsynet på Vestlandet til TV 2.

Han leder et nytt prosjekt hvor kontrollører fra arbeidstilsynet, kemner og skattemyndigheter jobber tett sammen. Også politi og Nav er knyttet tettere opp mot prosjektet enn det som er vanlig når man jobber mot kriminelle i arbeidslivet.

– I omtrent 80 prosent av tilfellene har vi identifisert grove brudd på ulike typer lovverk. Vi har blant annet mistanke om hvitvasking av penger, vi har oppdaget svart arbeid og grove brudd på arbeidsmiljøloven. Vi har også mistanke om menneskehandel og har avdekket personer som oppholder seg ulovlig i landet, sier regiondirektør Borghild Lekve ved Arbeidstilsynet på Vestlandet.

Han sier situasjonen er verre enn noen gang.

– Vi tror at dette er problemer som sprer seg og at problemet er økende. Vi ser useriøse i flere bransjer enn det vi har sett tidligere. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere