RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Orkan i kastene på Vestlandet torsdag


Arkivfoto fra stormen «Berit» på Nordvestlandet og Atlanterhavsveien høsten 2011. Torsdag var det orkan i kastene flere steder på Vestlandet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Arkivfoto fra stormen «Berit» på Nordvestlandet og Atlanterhavsveien høsten 2011. Torsdag var det orkan i kastene flere steder på Vestlandet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Vinden var så kraftig på Vestlandet torsdag at det flere steder ble registrert vindstyrke med orkan i kastene.

Uttrykkene orkanbyger eller orkan i kastene benyttes når de sterkeste vindkastene overstiger 32,6 meter per sekund.

I Møre og Romsdal ble det på Svinøy fyr på Herøy registrert vindkast på hele 37,4 meter per sekund torsdag. I Sogn og Fjordane ble det kraftigste vindkastet registrert på Kråkenes fyr på øya Vågsøy med 36,7 meter per sekund, mens de verste kastene på målestasjonen på Kvamsfjellet i Jølster ble registrert til 35,9. I Trøndelag ble de kraftigste vindkastene registrert i dalføret Drivdalen i Oppdal med 34,7 sekundmeter.

Også i Hordaland blåste det friskt, men toppen ble nådd på Røldalsfjellet med 29,7 meter per sekund.

Samtidig var farevarselet avsluttet i flere fylker fredag. Meteorologisk institutt varslet på forhånd kraftig vind på oransje nivå fra sør i Trøndelag til og med Hordaland torsdag. Et kraftig lavtrykk for årstiden beveget seg fredag sakte nordover.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere