Orker ikke se folk i øynene

Moren til drapsdømte Jan Erik Breida forteller nå hvordan hun har opplevd tiden etter drapet på Dereka Maria Mikula (16).

27.11.03 11:50

13. november ble Jan Erik Breida dømt til 13 års fengsel for drapet på Dereka Maria Mikula i Son i mars i år. I Moss fengsel venter han på at ankesaken skal komme opp. Moss Avis har møtt moren og den drapstiltalte sammen i fengselet. Her forteller moren hvordan hun opplever at sønnen er dømt for drap.

Moren bor ennå i Son, men vurderer å flytte. Til avisen sier hun at hun ikke orker å se folk i øynene, og at dette har blitt verre etter rettsforhandlingene. Hun sier at selv om folk smiler og vinker så klarer hun ikke å smile tilbake.

- Jeg er hans mamma
- Hva ville folk tro om jeg gikk rundt og smilte i denne situasjonen? Jeg har mistet et liv, men er likevel ikke bitter på min sønn. Jeg er hans mamma.

- Vi er på den slemme siden, for å si det slik. Vi har mistet all verdighet. Jeg tenker på «den andre siden» hvert sekund. Jeg gråter for dem, og skulle gjort alt som sto i min makt om dette kunne blitt ugjort, sier hun til Moss Avis.

- Valgt å støtte ham
På spørsmål om moren tror på sønnens forklaring om at han ikke kan ha drept Dereka, sier hun følgende.

- Vi snakker egentlig ikke særlig mye om dette. Jeg er, i denne situasjon, en mamma. Jeg har valgt å støtte ham - slik de fleste andre mødre ville støttet sin datter eller sønn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.