RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Orker ikke se folk i øynene

Sist oppdatert:
Moren til drapsdømte Jan Erik Breida forteller nå hvordan hun har opplevd tiden etter drapet på Dereka Maria Mikula (16).

13. november ble Jan Erik Breida dømt til 13 års fengsel for drapet på Dereka Maria Mikula i Son i mars i år. I Moss fengsel venter han på at ankesaken skal komme opp. Moss Avis har møtt moren og den drapstiltalte sammen i fengselet. Her forteller moren hvordan hun opplever at sønnen er dømt for drap.

Moren bor ennå i Son, men vurderer å flytte. Til avisen sier hun at hun ikke orker å se folk i øynene, og at dette har blitt verre etter rettsforhandlingene. Hun sier at selv om folk smiler og vinker så klarer hun ikke å smile tilbake.

- Jeg er hans mamma
- Hva ville folk tro om jeg gikk rundt og smilte i denne situasjonen? Jeg har mistet et liv, men er likevel ikke bitter på min sønn. Jeg er hans mamma.

- Vi er på den slemme siden, for å si det slik. Vi har mistet all verdighet. Jeg tenker på «den andre siden» hvert sekund. Jeg gråter for dem, og skulle gjort alt som sto i min makt om dette kunne blitt ugjort, sier hun til Moss Avis.

- Valgt å støtte ham
På spørsmål om moren tror på sønnens forklaring om at han ikke kan ha drept Dereka, sier hun følgende.

- Vi snakker egentlig ikke særlig mye om dette. Jeg er, i denne situasjon, en mamma. Jeg har valgt å støtte ham - slik de fleste andre mødre ville støttet sin datter eller sønn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere