RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Orket ikke å se bildene

Foto: Privat
Sist oppdatert:
Den tiltalte 20-åringen satt med hodet senket da bildene fra åstedet ble vist i retten tirsdag. Derekas familie forlot retten da åstedsrapporten ble lagt fram.

Det var en stille og svært alvorstynget stemning da Kripos-etterforskerne Rune Nielsen og Per Magne Iversen la fram åstedsrapporten under straffesaken mot 20-åringen som er tiltalt for å ha drept Dereka Maria Mikula (16) i Son i mars i år.

Den 20 år gamle mannen satt selv med senket hode da bildene ble vist. Ikke én gang så han opp mot de grufulle bildene fra åstedet.

Funnet av venner

Dereka ble funnet av sine venner lørdag 15. mars. Hun var drept og voldtatt. Åstedet bar preg av at det hadde vært en kamp der. Det var også mye blod på åstedet. Vennene som fant henne, har også avlagt visse spor på åstedet, men bare den tiltaltes spor er knyttet direkte til handlingen.

Politiet mener at den tiltalte brøt seg inn i leiligheten og drepte Dereka natt til denne lørdagen. Selv har han innrømmet å være til stede, men sier han ikke husker noe av tidsrommet da Dereka ble drept. I sin forklaring mandag sa han at han så en "mørk skygge" i øyekroken før han ble bevisstløs.

Viste drapsvåpnene
Kripos-etterforskerne viste tirsdag bilder av telysestaken som de mener er brukt som drapsvåpen. På lysestaken er det funnet håndavtrykk av den tiltalte i Derekas blod.

Politiet viste også bilder av stolen som de mener ble brukt i drapet. Deler av denne stolen mener påtalemyndigheten at den drapstiltalte tok med seg og kastet i Oslofjorden før han gikk hjem.

Dereka skal også ha blitt kvalt med en ledning som det ble funnet blod fra både offeret og den tiltalte på.

Lukket dørene
Ytre Follo tingrett var lukket for publikum da åstedsrapporten ble fremlagt. Pressen fikk lov til å være til stede, men dommeren advarte pressen mot å gjengi detaljerte beskrivelser av det som ble vist.

Familien til den avdøde Dereka Maria Mikula fikk tilbud om å være til stede under denne delen av rettssaken, men avslo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere