RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oseberg-arbeidere i livbåtene

Sist oppdatert:
Rundt 100 ansatte på Oseberg Sør-plattformen i Nordsjøen måtte gå i livbåtene da alarmen gikk i natt.

Da alarmen gikk rundt klokka 01.20 i natt ble alle som ikke hadde beredskapsvakt sendt i livbåtene. Det betyr at rundt 100 personer måtte tilbringe en halvtime i livbåtene, før alarmen ble avblåst like før klokka 02.

- Det var røykutvikling, men ingen tegn til brann, sier vakthavende pressekontakt Kristin Brobakke i Norsk Hydro til iBergen.no.

- Det var røykutvikling i transformatoren som leverer strøm til pumpene som sirkulerer borevæske til boreoperasjoner, forklarer hun videre.

Da alarmen gikk, ble beredskapsorganisasjonen på land rutinemessig varslet. Det samme ble Hovedredningssentralen, Petroleumstilsynet og de andre som ifølge rutinene skal varsles.

- I henhold til prosedyrene ble alle om bord som ikke hadde beredskapsoppgaver mønstret til livbåtene. Det betyr at de gikk i livbåtene, men det er viktig å understreke at livbåtene aldri ble satt på sjøen. Det var ingenting som tilsa at det var nødvendig, sier Brobakke.

Etter en drøy halvtime var situasjonen normalisert, og alarmen ble avblåst. Klokka 01.55 gikk alle tilbake til normal aktivitet, opplyser pressetalskvinnen.

Hendelsen vil rutinemessig bli gransket for å finne ut hva som var årsaken til røykutviklingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere