*Nettavisen* Nyheter.

Oslo-barn blir tyngre

godteri, Haribo

I løpet av de siste 25 årene har gjennomsnittsvekten for 15-åringer i Oslo økt med tre kilo. 13 prosent av 9-åringene er overvektige.

Det er Aftenposten Aften som presenterer med resultatene fra den oppsiktsvekkende undersøkelsen. I aldersgruppen 15 år har guttene gått mest opp, med gjennomsnittlig tre kilo. Jentene har økt med to.

Ifølge undersøkelsen er 15-åringer i Oslos østlige bydeler tyngre enn på vestkanten, og barn med lavinntektsforeldre har dobbelt så stor risiko for å bli overvektig enn dem fra velstående familier.

- Overvekt er svært alvorlig for barna som rammes. Det hemmer dem i den sosiale utviklingen. I tillegg gir alvorlig overvekt i barne- og ungdomsårene større risiko for utvikling av sykdommer som diabetes, hjerte- og karsykdommer og leddplager, sier seksjonsoverlege Odd Bakken ved barnesenteret på Ullevål universitetssykehus til Aftenposten Aften.

Bakken var i januar med på starte et prosjekt for å behandle overvektige unge. Til nå har 65 barn meldt seg, noe som er tre ganger så mange som i hele 2002. Ifølge avisen får blant annet en 4-åring på 40 kilo og flere 15-åringer på hele 150-170 kilo hjelp ved senteret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.