RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SØKER BYDELEN: Tre barnehager i bydel Grünerløkka i Oslo ber om å få sette opp høye gjerder slik at uvedkommende ikke skal kunne ta seg inn på barnehagens uteområde etter stengetid. Illustrasjonsfoto.
SØKER BYDELEN: Tre barnehager i bydel Grünerløkka i Oslo ber om å få sette opp høye gjerder slik at uvedkommende ikke skal kunne ta seg inn på barnehagens uteområde etter stengetid. Illustrasjonsfoto. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Oslo-barnehager vil gjerde seg inn for å unngå sprøyter og avføring

Sist oppdatert:
Flere barnehager i Oslo søker om å få gjerde seg inn. Tidligere Oslo-ordfører raser på Facebook.

Flere av hovedstadens barnehager sliter med søppel og tilgrising. Barnehageansatte må starte dagen med å gå over uteområdene og se etter sprøyter, avføring fra dyr og mennesker og matrester, skriver Aftenposten.

Fabian Stang (H).

- Hva er det du holder på med, Raymond Johansen? Hva er det du lar skje i byen vår? utbryter tidligere Oslo-ordfører Fabian Stang på Facebook.

Les også: Tajik vil gi midlertidig tillatelse til å røyke heroin på sprøyterom

Søker om gjerder

For tre barnehager i bydel Grünerløkka er dette nå blitt en så stor belastning at de ber om å få sette opp høye gjerder slik at uvedkommende ikke skal kunne ta seg inn på barnehagens uteområde etter stengetid.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) får pepper fra tidligere Oslo-ordfører Fabian Stang (H).

- Ønsker å være åpne

- Vi ønsker at barnehagene skal være tilgjengelige for allmennheten etter vanlig åpningstid. Lokale barn skal kunne komme hit og leke. Men det er ikke greit å bruke uteområdene når de har vært tilgriset. Det er en vanskelig balansegang, sier Anita Lisbakken til Aftenposten. Hun er oppvekstdirektør i bydel Grünerløkka.

- Ille at det har blitt sånn

I kommentarfeltet på Aftenpostens Facebook-sider er det mange som reagerer:

- Ille at det har blitt sånn i samfunnet vårt, men skjønner godt barnehagene, skriver én leser.

- Tving krapylet til å gjøre rent etter seg! skriver en annen.

- Den gang jeg jobbet i barnehage for cirka 30 år siden måtte vi også sjekke for sprøyter, dritt og diverse. Ikke noe nytt, skriver en tredje.

- Hva med å bruke penger på å legge til rette for at mennesker skal få tilgang på enkle sanitære anlegg? spør en fjerde leser.

Fabian Stang - tidligere Oslo-ordfører, nå statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet, kommenterte Aftenposten-oppslaget slik på Facebook:

- Dårlig gjort å peke på Johansen

En av kommentarene under Fabian Stangs post antyder at Stang selv bør gå stillere i dørene:

- Kjære Fabian. De gjør da i det minste noe! Da du var ordfører fant de ansatte i min datters barnehage på Grünerløkka ofte sprøyter og avføring på den daglige morgenrunden på uteplassen, skriver en kvinne.

- Det er dårlig gjort å peke på Johansen her. Narkomane og hjemløse har eksistert i mange, mange år, skriver en annen i et svar til Stang.

- Et enstemmig bydelsutvalg i bydel Grünerløkka gikk inn for å gjennomføre dette. For de fleste av oss vil jeg tro at vi ikke ønsker det, men at vi ikke hadde noe særlig valg. Alle partier stemte for, også partiet til Stang, skriver en annen.

Les også: Drept politimann i Paris rykket ut også under Bataclan-angrepet

Har du sett denne videoen?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere