RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo-bensin tre kroner billigere enn Bergen

(Ford)
Sist oppdatert:
En prisforskjell på hele tre kroner skiller Oslos bensinstasjoner fra Bergens. Og slik har det vært i flere uker!

På bensinstasjoner i Oslo selges 95 blyfri for under åtte kroner literen, mens i Bergen ligger den nå på oppunder elleve kroner literen. En 50-liters tank i Oslo koster dermed cirka 400 kroner, mens en tilsvarende tank i Bergen kommer på 550 kroner.

Prisforskjellen mellom Oslo og Bergen utgjør nesten 40 prosent.

Den store forskjellen kan forklares med at tettheten mellom bensinstasjonene i Oslo er større enn i Bergen, og dermed blir konkurransen deretter. Ansatte ved bensinstasjoner i Oslo bruker mye tid på å sjekke prisene hos konkurrentene. Det er med på å presse prisene nedover. I Bergen, derimot, holdes prisene jevnt over 10-kroneren.

- De store prisbevegelsene gjør at vi hele tiden må sjekke hva konkurrentene tilbyr. Det går begge veier. Den siste tiden har bensinprisen ligget langt under veiledende pris fra selskapet. For lave priser er ikke lønnsomt, sier franchisetaker for Hydro Texaco ved Østre Aker, Thor Arne Berntsen til Bergens Tidende.

I Os har bensinstasjonene jevnt over noe lavere priser enn i Bergen. I helgen lå literprisen på 95 blyfri hos Uno X i Os under ni kroner, men ble satt opp igjen til 10,74 mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere