RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo Børs avsluttet uka i pluss


Illustrasjonsfoto: Axel Nilsson Raftsjø / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Axel Nilsson Raftsjø / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Hovedindeksen på Oslo Børs klarte så vidt å holde seg i pluss fredag, da den endte 0,12 prosent opp til 906,89 poeng.

Børsuka som helhet, som til en viss grad har vært preget av svingninger i oljeprisen, endte 1,6 prosent på den positive siden for hovedindeksens del. Indeksen startet fredagen med et solid byks opp, men falt gjennom dagen og endte så vidt over 0-streken.

Blant aksjene som bidro til å holde børsen tilbake, var Equinor, som svekket seg 0,1 prosent. Equinor var fredagens mest omsatte selskap, etterfulgt av Norsk Hydro (+1,1 prosent) og Marine Harvest (+1,3).

Torsdagens vinner – Thin Film Electronics, som steg nesten 40 prosent om positive nyheter knyttet til nye Apples iPhone – gjorde det bra også fredag, om enn i mer beskjeden grad. Aksjen la på seg ytterligere 2,7 prosent.

Borr Drilling ble fredagens taper, med et kursfall på 2,7 prosent, etterfulgt av Schibsteds B- og A-aksjer, som falt 2,5 og 2,4 prosent.

Nordsjøoljen gikk for snaut 80 dollar fatet på spotmarkedet, etter fall i løpet av dagen på 0,7 prosent. Amerikansk lettolje ble omsatt for drøyt 68 dollar og 50 cent.

De toneangivende indeksene i Europa landet trygt på plussiden. DAX 30 i Frankfurt endte opp 0,7 prosent, mens FTSE 100 i London og CAC 40 i Paris steg henholdsvis 0,3 og 0,6 prosent.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere