RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo-bussene i rute igjen

Sist oppdatert:
Etter kaos onsdag kveld skal kollektivtrafikken torsdag morgen gå som normalt.

15 centimeter med snø skapte kaos i Oslo-trafikken onsdag ettermiddag og kveld. Torsdag morgen er imidlertid det meste i rute igjen, sier informasjonsdirektør i Oslo Sporveier Merete Agerbak-Jensen til TV 2 Nettavisen i sjutiden torsdag.

- Det meste går bra. Det har vært litt trøbbel i småveiene på Søndre Nordstrand, men det skal ikke være noen grunn til å ta spesielle forholdsregler, sier hun.

Kaos onsdag
Etter flere timer ute av drift var de fleste bussene var ved 22.30-tiden tilbake på veiene i Oslo.

Snøværet i Oslo har skapt kaos på veiene, og ved 18.30-tiden onsdag kveld fant ikke Oslo Sporveier det lenger forsvarlig å frakte passasjer:

Alle bussene ble kalt tilbake til stasjonen, og det var full stans i busstrafikken i Oslo.

Ved 22.30-tiden var det brøytet, strødd og saltet tilstrekkelig til at bussene kunne bli satt tilbake i rute.

- De fleste bussene er nå i gang igjen, med unntak av enkelte linjer i de bratteste og smaleste delene av Groruddalen, sa Merete Agerbak-Jensen, informasjonsdirektør i Oslo Sporveier, til TV 2 Nettavisen ved 23.15-tiden.

Hun hevder at Oslo Sporveier var godt rustet til å klare snøværet, som var meldt lang tid i forveien.

- Slik vi ser det, var vi godt nok forberedt. Det er piggdekk-restriksjoner i Oslo, men alle bussene var utstyrt med vinterdekk. Det var ekstreme forhold, og mange privatbiler hadde ikke skiftet til vinterdekk. Dessuten tok det lang tid før veiene var brøytet, strødd og saltet tilstrekkelig. Det er grunnen til at det ikke var forsvarlig å ha bussene i trafikk, sier Agerbak-Jensen, som beklager kaoset overfor Oslo Sporveiers kunder.

- Dette er kjempekjedelig for passasjerene. Og det er bare å beklage at en del ble rammet, sier Agerbak-Jensen, som understreker at driftsledelsen satte sikkerheten i første rekke da beslutningen om å kalle inn bussene ble tatt.

Flere Oslo-busser var innblandet i mindre ulykker med privatbiler i løpet av kvelden. Ingen personer skal ha blitt skadet.

Både t-banen og trikken i Oslo gikk som normalt onsdag kveld, men ellers i Oslo-trafikken var det kaos:

- Biler og vogntog står på kryss og tvers nesten overalt, men så langt er det ikke meldt om ulykker med alvorlige personskader, opplyste operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Vidar Hjulstad, til TV 2 Nettavisen tidligere på kvelden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere