RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Oslo drikker mest til hverdags

Sist oppdatert:
Osloborgere drikker langt oftere enn de som bor i resten av landet, viser ny forskning. Men de er ikke alkoholikere av den grunn.

Fire av ti osloborgere over 15 år, eller 83.000 personer, drikker minst to ganger i uken. To av ti sier de drikker mer enn tre ganger i uken. Det er dobbelt så mange som gjennomsnittet i resten av landet, skriver Aftenposten.

Undersøkelsen sier derimot ikke noe om alkoholkonsumet, men forskningssjef Sturla Nordlund ved Statens institutt for rusmiddelforskning sier til avisen at alkoholkonsumet alltid har vært størst i de store byene.

- Totalkonsumet har økt de siste ti årene, og det tilsier også at vi drikker oftere, sier han

- Der våre mødre møttes for en kopp kaffe, tar vi et glass vin. Vi liker å tro at kontinentale drikkevaner har avløst den norske helgefylla. Det er nok heller snakk om både og. Noen vinglass på hverdagene og en flaske på fredag og lørdag, sier forsker Astrid Skretting ved instituttet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere