RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo-folk får skylden for snøkaos

Sist oppdatert:
De brøyteansvarlige nekter å ta ansvaret for kaoset som oppsto etter gårsdagens snøfall i Oslo, og skylder på bilistene. Hva mener du?

- Snøen kom på et ubeleilig tidspunkt. På grunn av rushtrafikken var det vanskelig å brøyte, sier overingeniør Arne Sørlie ved Samferdselsetaten i Oslo kommune til TV 2 Nettavisen.

Snøfallet på om lag 15 centimeter skapte fullstendig kaos i hovedstaden i går. Snøen, som hadde vært varslet i flere dager, ga ufremkommelige veier en rekke steder.

- Befolkningen uforberedt
Oslo Sporveier, som måtte stanse all busstrafikk som følge av snøfallet, synes brøytingen og strøingen var for dårlig. Men verken Oslo kommune eller de som brøyter vil ta på seg skylden for kaoset. I stedet legger de skylden på deg og meg.

- Uansett hvor godt vi er forberedt, er det første snøfallet alltid et problem. Det skyldes at befolkningen ikke er forberedt. Et helt samfunn må forberede seg, sier kommunikasjonsansvarlig Stefania Nilsen ved Oslo Vei til TV 2 Nettavisen.

Oslo Vei er et av tre selskaper som har ansvaret for brøytingen i Oslo, og mener det ble problemer med brøytingen fordi ikke alle hadde skiftet til vinterdekk.

- Det blir kaos fordi det er folk som kjører på sommerdekk. Dessuten er det veldig komplisert å brøyte når det er mange biler på veiene, sier Nilsen.

- Beredskapen var på topp
Samferdselsetaten avviser at de ikke hadde forberedt seg godt nok foran snøfallet - som de hadde visst om i flere dager.

- Vi var ute med saltbiler omkring klokken 15, i god tid før det begynte å snø ved 16.30-tiden. Men snøen kom fort og det kom mye, midt i rustiden, og så var den veldig kram så den kladdet seg fort på asfalten, sier overingeniør Arne Sørlie, som har ansvaret for brøytingen av sentrumsområdene i hovedstaden.

Oslo Vei sier også at de var godt forberedt.

- Vi var beredt, og visste nøyaktig når snøen skulle komme. Så beredskapen var hundre prosent. Vi har gjort alt det vi kunne, sier Stefania Nilsen.

Skal brøytes ved 5 cm
Hun presiserer at det tar tid å brøyte alle veiene, siden det dreier seg om et stort område.

- Den første snøen er en utfordring for alle. Jeg tror alle gjør det beste for å komme ut av dette på en bra måte, sier Nilsen til slutt.

PS! Reglene tilsier at det skal brøytes når det har kommet fem centimeter snø på kommunale veier i Oslo, og når det har kommet bare to centimeter på hovedveiene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere