*Nettavisen* Nyheter.

Oslo-gater stengt: - Forstår politiets frustrasjon her

KJØRER: Bilene kjører fortsatt over Fridtjof Nansens plass utenfor rådhuset i Oslo, selv om plassen er stengt for innkjøring med skilt. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

- Jeg forstår politiets frustrasjon, sier Høyre-politiker.

02.07.18 08:26

I tre uker har det nå vært forbudt å kjøre over Fridtjof Nansens plass foran rådhuset i Oslo, med unntak av varelevering til selve plassen.

Men så langt har det ikke blitt bilfritt på plassen, fordi mange bilister gir blaffen i forbudet og kjører likevel. Som Nettavisen skrev torsdag, har heller ikke politiet hatt kontroller eller bøtelagt noen på stedet.

Politiet bekrefter imidlertid at overtredelsene forekommer hyppig.

- Jeg tenker at dette er som forventet. Det er nå umulig å orientere seg dersom du ikke er lokalkjent og bruker området mye, sier bystyrepolitiker Camilla Wilhelmsen (Frp) til Nettavisen.

Les også: Kjører ulovlig - bøtelegger ingen

Klikk på bildet for å forstørre.

BRA: Frps bystyrepolitiker Camilla Wilhelmsen synes det er bra at politiet ikke bøtelegger noen på Fridtjof Nansens plass ved rådhuset i Oslo. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

- Bra at de ikke bøtelegger

Wilhelmsen synes det er bra at politiet ikke har kontroller.

- Jeg synes det er bra at politiet ikke bøtelegger folk som kjører feil her, for kjøremønsteret er så ulogisk at mange ikke forstår, sier hun.

Les også: Slik stenges Oslo sentrum for biltrafikk

På en åpen høring byutviklingskomiteen holdt om endringene i april, advarte også politiet mot byrådets nye kjøremønster.

- Det er ikke bare Fridtjof Nansens plass som er stengt. Byrådet har jo også endret på retningsmønsteret i andre gater. I tillegg er det kommet opp så mange skilt at man rett og slett blir forvirret av alle sammen. Bare på de 50 meterne i Roald Amundsens gate var det 18 skilt sist jeg talte i forrige uke, sier Wilhelmsen oppgitt.

SE VIDEO: Bilistene gir blaffen i forbudet:

Høyre: - Vanskelig å håndheve

Frp-politikeren får støtte fra bystyrepolitiker Eirik Lae Solberg (H).

- Det politiet sier og har erfart, viser jo at byrådet har valgt en løsning som er vanskelig å håndheve for politiet, og som er veldig upraktisk for innbyggerne og næringslivet i Oslo, sier Lae Solberg til Nettavisen.

Han påpeker at det er viktig at folk overholder lover og regler, selv om man er uenig i skiltingen, men mener byrådet nå bør snu i saken.

- Jeg håper jo at byrådet nå innser at dette skaper vanskelige situasjoner for vare- og nyttetransport, og at de lytter til politiet og gjør endringer slik at varetransport kan komme fram uten å risikere å bryte reglene, sier han.

Les også: Politiet reagerer på Oslo-byrådets nye kjøremønster

Klikk på bildet for å forstørre.

VIL ÅPNE:  - Jeg forstår politiets frustasjon over å bruke ressurser på en ordning som er vanskelig å håndtere, sier bystyrepolitiker Eirik Lae Solberg (H), som vil åpne for trafikk på Fridtjof Nansens plass igjen. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Lae Solberg viser også til at stengingen av Fridtjof Nansens plass har gjort det vanskeligere for funksjonshemmede å komme seg til rådhuset.

Les også: - Oslo-byrådet stenger funksjonshemmede ute

- Hva tenker du om at politiet ikke har bøtelagt noen?

- Politiet må selvfølgelig følge opp og håndtere lover og regler som er vedtatt av lokale myndigheter, men jeg forstår politiets frustasjon over å bruke ressurser på en ordning som er vanskelig å håndtere. Politiet har mye viktigere oppgaver enn å håndtere et ulogisk kjøremønster, sier han.

Les også: Høyre slakter byrådets miljøfest til 118 mill. i Oslo

SE VIDEO: MDG jubler over stengte gater:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag