RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo har satt ny norgesrekord i soltimer


Sol og tørt gress hos Meteorologisk institutt på Blindern i Oslo i slutten av juli. Hittil i år er det målt over 2.100 soltimer her. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Sol og tørt gress hos Meteorologisk institutt på Blindern i Oslo i slutten av juli. Hittil i år er det målt over 2.100 soltimer her. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Da desembersola tittet fram denne uka, ble det satt ny rekord i antall soltimer i Norge. I Oslo har det hittil i år vært 2.109,4 soltimer.

– Det har aldri noensinne blitt målt så mange soltimer i Norge ved en stasjon som det har blitt målt på Blindern hittil i år, sier forsker Ketil Tunheim ved Meteorologisk institutt til NRK.

Den nye rekorden ble satt onsdag. Den tidligere norgesrekorden var fra Kjevik i Kristiansand, der det ble målt 2.107,2 soltimer i 1959.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere